Metro saldırganının beklenen cezası belli oldu

TAKİP ET

Bİr süre önce Kadıköy-Tavşantepe metrosunda iki kadın yolcuya bıçak çekip tehdit ederek küfürler savuran Emrah Yılmaz hakkında hazırlanan iddianame "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "basit yaralama", "hakaret", "halk arasında korku ve panik oluşturma amacıyla silahla tehdit" ve "zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından 18 yıl 3 aya kadar hapis talebinde bulunuldu.

Reklam
Reklam

Bir buçuk ay önce Kadıköy-Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçak ile tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı'ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Yılmaz hakkında yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Emrah Yılmaz için 18 yıl hapis istemi 
Hazırlanan İddianamede, şüpheli olan kişi Emrah Yılmaz'ın "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten yaralama", "hakaret", "halk arasında korku ve panik oluşturma amacıyla silahla tehdit" ile mağdur ve müştekileri karşı "zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından toplam 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mahkemeye gönderilen iddianame eğer kabul edilirse şüpheli Emrah Yılmaz'ın yargılanmasına başlanacak.
Öte yandan Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesince 3 Mayıs 2018'de "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan yargılandığı davada 2 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırılan Emrah Yılmaz, 7 Mart 2019'da tutuklanırken iyi hali göz önünde bulundurularak 29 Haziran 2020'de koşullu salıverilmişti.

 

İstanbul Kadıköy-tavşantepe metro