Metroda dehşet saçan saldırgan hakkında mahkemeden yeni karar!

TAKİP ET

Kadıköy ile Tavşantepe arasında faaliyet gösteren metroda yolcu Senanur Damgacı'yı bıçakla tehdit eden ve hakaretler savuran Emrah Y. ile ilgili mahkeme aylık tutukluluk incelemesinde tutukluluğunun devamına karar verdi.

Reklam
Reklam

24 Kasım tarihinde Kadıköy Tavşantepe hattı arasında faaliyet gösteren metroda elinde bıçak ile tartıştığı Senanur Damgacı isimli bir kadına saldıran ve hakaret eden Emrah Y., yapılan şikayetler üzerine gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Emrah Y. hakkında soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şahısla ilgili 'silahla tehdit', 'basit yaralamaya teşebbüs' gibi suçlardan dava açmıştı. 


Şüpheli Emrah Y., cezaevinde tutuklu olarak yargılanırken soruşturması devam eden şüpheli ile ilgili aylık tutukluluk hali incelemesi yapıldı. İncelemeyi  yapan savcılık makamı şüpheli Emrah Y'nin tutuklu olan bu halinin devamıyla ilgili talebini içeren dosyayı nöbetçi hakimliğe gönderirken Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan duruşmada şüphelinin tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar alındı.

"ÇOK PİŞMANIM"

Duruşmaya bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılan Emrah Y., mahkemeye verdiği beyanında yaptığından çok pişman olduğunu ve tahliyesi yönünde bir karar verilmesini talep ettiği öğrenildi.


Mahkeme heyetinin ise, şüpheli Emrah Y.'nin üzerine atılı suç işlediğine dair kuvvetli bir suç şüphesi bulunduğunu ve buna karşılık somut deliller bulunmasını, aynı zamanda da kaçma şüphesinin olmasının göz önünde bulundurularak şahsın tutukluluk halinin devam etmesi yönünde bir karar verdiği bildirildi.

 

kadıköy metrosu saldırgan mahkeme tutukluluk hali