MetroPOLL anket sonuçları açıklandı! Seçimlerde Erdoğan mı, yoksa rakibi mi kazanacak?

TAKİP ET

Araştırma Şirketi MetroPOLL, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını yayınladı. Metropol anket sonuçları oldukça dikkat çekici. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mı yoksa rakibine mi oy vereceksiniz?" diye sorulan ankette öyle bir sonuç çıktı ki herkes şaşkına döndü...

Reklam
Reklam

Mart ayında MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı. Ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı mı Yoksa karşısına çıkacak ve rakibe mi oy vereceksiniz” diye soruldu. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı çıktı.

MetroPOLL 2022 seçim anketi sonuçları

MetroPOLL araştırma şirketinin gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı %33.4 oldu. Rakibine oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise %33.7 olurken yüzde 28.1’lik kesim rakibin kim olduğuna bağlı olarak oy vereceğini söyledi.

Ocak ayına göre artış var

Diğer yandan Metropol araştırma şirketinin Ocak ayında yaptığı anket sonuçlarına göre Erdoğan'a oy veririm diyenlerin sayısında Mart ayında artış olduğu gözlemlendi. Parti bazlı ele alındığında ise CHP seçmeninin yüzde 26,4’ü, İyi Parti seçmeninin ise %45.9’u rakibe bağlı olarak oy vereceğini söyledi. MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu yöneticisi Özer Sencar, Mart ayı anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşırken ağırlıklı olarak seçmenlerin Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısındaki rakibe bağlı olarak oy vereceğini söylediğini belirtti.