Meyvesi yeşil elmaya benzeyen ağaç ölüm saçıyor!

TAKİP ET

Dünyanın en tehlikeli ağacı olarak bilinen Manşinel ağacının bir yeni üyesinin ABD'nin Florida eyaletinde olduğu öğrenildi. Meyvesi yeşil elmaya benzeyen ağacın dallarının altında durmanın bile ölüme neden olduğu söyleniyor.

Reklam
Reklam

2011 yılında 'Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve orada dünyanın en tehlikeli ağacı olarak yer alan adlandırılan Manşinel ağacı, bu güne kadar ABD'nin Florida eyaletinde ve Karayipler'in de bazı bölgelerinde görüldü.



Dallarının altında durmanın bile ölümcül riskler barındırdığı söylenilen ağacın özellikle yağmur yağdığı sırada ağaca değen yağmur damlalarının canlıya teması halinde kabarmaya neden olduğu ve bu durumunda büyük riskler taşıdığı belirtiliyor. Dışardan bakıldığında tamamen zararsız gibi görünen Manşinel ağacı, yeşil elmaya benzeyen meyveler veriyor ve "yeşil ve yapraklı bir ağaç" olarak biliniyor.



Ağacın kabuğunun, özsuyunun ve meyvesinin insanlar için çok tehlikeli olduğu ve aynı zamanda ölümcül sonuçlar doğuran sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtilirken Guinness, ağaç için 'meyvesinden alınacak tek bir ısırığın, kabarmalara yada şiddetli ağrılara neden olur ve ölümle sonuçlandırabilir' ifadelerini kullanıyor.



Halk arasında "plaj elması" ağacı olarak adlandırılan Manişel ağacıyla ilgili bir blog yazısı hazırlayan Florida Üniversitesi, ağacın meyvesi de dahil olmak üzere ağacın tüm parçaları zehirli olduğunu belirterek tıbbi semptomlarını da deri yanması, cilt üzerinde kabarma, 3 gün süren körlük ve yutulduğunda ciddi sindirim sorunları olarak sıraladı.



Manşinel ağacının herhangi bir parçasının yakılması sonrasında ortaya çıkan dumanın da çok zararlı olduğunun belirtildiği blog yazısında bu ölümcül ağaçlardan biri yanması sonrasındaki dumanın kişinin gözlerine ulaşması halinde körlüğe neden olabileceği aktarıldı.


 

manşinel ağacı öldüren ağaç ölüm saçan ağaç abd