MHP'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk açıklama

TAKİP ET

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinem Ateş'in uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülmesi ile ilgili siyasi isimlerden peş peşe açıklamalar gelirken MHP'nin sessizliği dikkat çekmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bu konuda ilk açıklamayı yapan isim oldu.

Reklam
Reklam

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş Geçtiğimiz günlerde sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu Hayatını kaybetmişti. Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma sürerken MHP'nin Sessiz kalması tepki çekmişti. Konu ile ilgili ilk açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dan geldi. Yalçın, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamada, "Zaman, MHP'nin davasında ve tutarlı politikalarındaki haklılığını gösterecektir. Yeri ve zamanı geldiğinde konuşur; desise, entrika ve fitne erbabını susturmasını biliriz" ifadelerini kullandı.

MHP sessizliğini bozdu

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin MHP kanadı sessizliğini korurken Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ilk açıklamayı yaptı. Yalçın açıklamasında, "Davamızı, ülkücü hareketi ve partimizi ilgilendiren hassas konulardaki sessizliğimiz, sakın ola ki aczimize yorulmasın" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Yalçın açıklamasının devamında ise şöyle konuştu; "MHP’nin siyaset sahnesindeki yapıcı rolünü, itici gücünü ve millet nezdindeki itibarını hazmedemeyen bazı çevrelerin, son günlerde yaşanan bazı hadiseleri bahane ederek partimiz aleyhinde bozgunculuk krizlerine girdiği gözlemlenmektedir. Dost görünen düşmanlarımızdan da, açık hasımlarımızdan da, siyasi rakiplerimizden de partimize, teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza akla hayale gelmedik asılsız suçlamalar yöneltilmekte, hakkımızdaki alçakça ithamlar birbirini kovalamaktadır. Biz sabır ve suhulet gösterdikçe, itidal ve müsamaha ikliminde kaldıkça; fitne ve fücur erbabı çarklarını daha bir ihtirasla döndürmekte, daha bir cesaretlenip fütursuzlaşmakta, her zamankinden daha seviyesiz yön temlere başvurarak hücumlarını arttırmaktadır."