MHRS ve ALO 182 3. doz için aşı randevusu nasıl alınır? 3. doz için aşı için randevular açıldı

TAKİP ET

İki doz aşı olan 18 yaş üzerindekilere üçüncü doz aşı imkanı sunuldu. Vatandaşlar MHRS ve ALO 182 3.doz için aşı randevusu nasıl alınır sorusunu gündeme getirdi. Koronavirüs 3.doz için randevular açıldı.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşılama süreci devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz aşı olan ve 18 yaşının üzerinde olan kişilerin üçüncü doz aşı olabileceğini açıkladı.
Buna göre 18 yaşının üzerinde ve 2 doz aşı olan kişilerin üçüncü doz aşı için randevu alması gerekmektedir. Randevular ALO 182 hattı ve MHRS sistemi üzerinden yapılmaktadır.
Aşı randevusu nasıl alınır?
Aşı randevusu ALO 182 hattı ve MHRS sistemi üzerinden alınmaktadır.
MHRS nedir?
MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sitedir. Site üzerinde her ilde istenilen gün ve saat seçildikten sonra randevu oluşturulmaktadır. Randevu oluşturulduktan sonra gidilerek muayene olunur. Bu sayede hastanede sıra bekleme gibi bir durum artık yaşanmıyor.
MHRS 3.doz randevu oluşturma
MHRS sistemi üzerinden hastane randevusu alındığı gibi koronavirüs salgını sürecinde aşı randevusu da alınıyor. Sisteme TC Kimlik Numarası ve şifreyle sisteme giriş yapıldıktan sonra ana sayfada yer alan aşı randevusu al kısmından aşı randevusu kolayca alınmaktadır.
Bunun yanı sıra ALO 182 numarasını arayarak aşı randevusu alınmaktadır.
 

aşı randevusu mhrs alo 182