Mide ağrısı neden olur? Mide ağrısına doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

TAKİP ET

Birçok kişinin korkulu rüyası olan mide ağrılarının neden olduğu ve tedavi yöntemler sıklıkla araştırılmaktadır. Uzun süreli mide ağrıları sağlık problemi olarak da bilinmektedir. Mide ağrısına ne iyi gelir, mide ağrısı belirtileri nelerdir sorularının yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Mide ağrıları sıklıkla yaşanmaya başlandığında doktora gitmekte yarar vardır. Reflü, gastrit,ülser, şişkinlik, ağız kokusu gibi durumlarda mide de rahatsızlık olduğu bilinmektedir. Doğal çözümlerle geçmediği takdirde doktora gidilerek ilaç başlanması gerekmektedir. 

Mide ağrısına ne iyi gelir?

Bol su tüketmek: Birçok hastalığı önlemekte kullanılmaktadır. Besinlerin sindiriminde en kolay yöntem olan su tüketimi mide ağrılarında da etkilidir. 

Papatya çayı: Anti enflamatuar özelliği sayesinde mide ağrısını azaltır. Kasların gevşemesine yardımcı olarak krampları engeller.

Zencefil: Mide ağrısı çekenler için en etkili yöntem ise zencefildir. Şişkinlik ve hazımsızlık durumlarında kullanıldığında etkili çözüm bulunmaktadır. 

Nane: Ağız kokusuna ve mide yanmalarına iyi gelen nane ağrı giderici özelliği de taşımaktadır. Geleneksel bir tedavi yöntemi olarak da bilinir. 

Alkol ve sigaradan uzak durmak: Mideye zararı olan sigara ve alkolden uzak durulması gerekmektedir. Stres durumunda ise mide ağrıları artmaktadır. 

Karanfil: Karanfil hem ağız kokusunu hem de midedeki gazın azaltılmasında kişilere yardımcı olur. Sindirim salgılarını yumuşatır ve besinlerin kolay sindirilmesini sağlar. Bulantı ve kusmayı da azaltmada etkili bir yöntemdir.
Şiddetli mide ağrısına ne iyi gelir?
Kişiler de zaman zaman mide ağrısı görülmektedir. Yenilen yemekler, şişkinlik ve hazımsızlık bu duruma tettikleyebilir. Fakat ağrıların şiddeti artış gösterirse bu durum sağlık için tedirgin hal alabilir. Bu tür durumlarda mide ağrıları için doktora gitmek gerekmektedir. 

Mide ağrısı sebepleri

Reflü

Gastrit

İlaç kullanımı

Yiyecek ve içecekler

Stres

Alkol ve sigara

Enfeksiyon
Mide ağrısı belirtileri

Mide ekşimesi veya reflü

Şişkinlik

Gaz çıkarma

Ağız kokusu

Hıçkırık veya öksürük

Mide bulantısı
İlaçla geçmeyen mide ağrısı
Mide ağrıları için doktora gidilmesi ve ilaç kullanılması halinde geçmemesi durumunda ise tedavi yöntemleri değişiklik göstermektedir. Bu durum uzun soluklu olduğunda ise sıkı bir araştırılmaya girilmelidir. Düzensiz yemek alışkanlıkları, hormonal sıkıntılar, psikolojik etkenler, alkol ve sigara tüketim, gibi durumlar mide ağrısının geçmemesine neden olabilir. Bu gibi etkenlerin de azaltılması gerekmektedir.

Şişkinliğe iyi gelen çaylar

Rezene çayı

Papatya çayı

Nane çayı

Kimyon çayı

Zencefil çayı

Anason çayıEvde mide ağrısına ne iyi gelir?
Mide ağrıları için doktora gitmeden çnce evde denenmesi gereken çeşitli doğal yöntemler vardır. başlıca bol su içmek vücudun dengelenmesini sağlamaktadır. Limon suyu, karbonat ve su karışımı da evde mide ağrısına iyi gelmektedir.

Midede bıçak saplanır gibi ağrı ne demek?
Mide ağrılarında çeşitlilik oldukça fazladır. En şiddetli olanı ise mideye bıçak şeklinde saplanar ağrılardır. Bunun başlıca nedeni ise mide ve bağırsakta meydana gelen gazlardır. Kabızlık ve şişkinlikler bu ağrılara neden olabilmektedir. 

mide ağrısı mide ağrısı tedavisi mide ağrısı belirtileri