Mide ağrısına evde tedavi yöntemleri nelerdir? Mide ağrısı neden olur?

TAKİP ET

Birçok insanın korkuluğu rüyası olduğu mide ağrıları zaman zaman herkes tarafından yaşanmaktadır. Mide ağrısının nedenleri ve tedavi yöntemleri de sıklıkla araştırılmaktadır. Mide ağrısı beraberinde getirdiği ağız kokusu, kusma ve hazımsızlık durumları da yaşanmaktadır. İşte mide ağrıları hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Mide sıkıntısı yaşayanlar bilirki şiddetli ağrılı dönemlerde geçirilir. Fakat bunun yanı sıra şiddetli olmayan ağrılar şeklinde mide sıkıntıları da yaşanabilir. Mide de oluşan reflü, gastrit ve ülser gibi hastalıklar ağrıların başlıca nedeni olarak bilinmektedir. Şiddetli ağrılarda doktora gidilmesi gerekirken normal mide ağrılarında ise evde neler yapılmalıdır merak konusu oldu. Mide ağrısı nasıl geçer, mideyi rahatlatan şeyler nelerdir sorularını yanıtı haberimizde 

Mide ağrısına ne iyi gelir?

Bol su tüketmek: Vücudun en ihtiyaç duyduğu besin sudur. Besinleri sindirmek için de yardımcı olan su mide ağrıları için de tercih edilir. 

Papatya çayı: Bitkisel ilaçların olukça etkili çözümleri olması halinde papatya çayının da midede hazımsızlığı kolaylaştırdığı bilinmektedir. 

Zencefil: Mide ağrısı deyince akla gelen ilk bitki zencefildir. Mide de oluşan şişkinliklere iyi gelen özellliği ile tercihlerin ilk sırasında yer almaktadır. 

Nane: Nane hem ağız kokusu giderici hem de ağrı kesici özelliğe sahiptir. Geleneksel tedavi yöntemlerinden biri de nanedir. Her koşuluyla sağlıklı bitkidir.

Meyan kökü: Mide iltihabını önler, diğer bitkisel yöntemlerde olduğu gibi mideyi rahatlatır.
Şiddetli mide ağrısına ne iyi gelir?
Mide ağrısının şiddetine göre tedavi durumları değişiklik göstermektedir. Eğer kişinin mide ağrısı oldukça şiddetli durumdaysa hekim yardımı alınması gerekmektedir. Bu durumlarda ihmal edilmeden ağrıları nedeni için hastaneler tercih edilmelidir. 

Mide ağrısı sebepleri

Reflü

Gastrit

İlaç kullanımı

Yiyecek ve içecekler

Stres

Alkol ve sigara

EnfeksiyonMide ağrısı belirtileri

Mide ekşimesi veya reflü

Şişkinlik

Gaz çıkarma

Ağız kokusu

Hıçkırık veya öksürük

Mide bulantısıMide ağrısı nasıl geçer?

Tarçın

Muz

Yoğurt

Süt

Bitki çayları

Maden suyu​​​​​​​

Şişkinliğe iyi gelen çaylar

Rezene çayı

Papatya çayı

Nane çayı

Kimyon çayı

Zencefil çayı

Anason çayıİlaçla geçmeyen mide ağrısı
Uzun soluklu devam eden mide ağrılarında doktorun verdiği ilaçlar da işe yaramıyorsa ciddi durum olduğu görülmektedir. Mide ağrısı başka hastalıklarında belirtisi olarak sinyal veriyor olabilir. Sağlıksız besinler, alkol ve isgara tüketimi mide ağrıların devam etmesini sağlamaktadır. 

mide ağrısı mide ağrısı nasıl geçer mide ağrısı neden olur