Mide şişkinliği nasıl geçer? Mide şişkinliğine iyi gelen ilaçlar hangileri?

TAKİP ET

Günlük hayatın en çok rastlanılan sorunlarından birisi olan mide şişkinliğinin nasıl geçeceği bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki mide şişkinliği nasıl geçer? Mide şişkinliğine iyi gelen ilaçlar hangileri? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

İnsanların günlük hayatlarında ufak fakat can sıkıcı problemlerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu sorunlardan birisi de mide şişkinliğidir. İnsanların hayat kalitelerini düşüren sağlık problemlerinden birisi olan mide şişkinliğinin tedavisi milyonlarca insanın gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Bir çok insan mide şişkinliğine hangi besin ve ilaçların iyi geldiğini öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki mide şişkinliği nasıl geçer? Mide şişkinliğine iyi gelen ilaçlar hangileri?
Mide Şişkinliği Nasıl Geçer?

Mide şişkinliği genellikle gazlı içeceklerin sebep olduğu bir gaz sıkışması olarak tanımlanmaktadır. Mide şişkinliğinin tedavisi insanların merak edilen konular arasında bulunuyor. Uzmanlara göre mide şişkinliğinin geçmesi için midenin şişmesine neden olan gaz sıkışmasının azaltılmasından geçiyor. Yavaş yemek yemek, lokmaların daha ufak şekilde yutulması ve daha az gazlı içecek tüketmek gibi yöntemler mide şişkinliğinin hem geçmesine hem de ortaya çıkma ihtimalinin azalmasını sağlıyor.
Yukarıdaki yöntemlerin dışında yürüyüş ve koşu gibi egzersiz hareketlerinin de yapılması midedeki gaz sıkışmasının büyük oranda azalmasını sağlayabilir. Ayrıca bitkisel ve doğal ürünler de mide şişkinliğine de iyi gelmektedir. Mide şişkinliğine iyi gelen yöntemler şu şekildedir:
- Taze zencefil tüketerek bağırsakta oluşan parazitleri temizleyebilirsiniz.
- Nane çayı karın ve mide bölgesindeki rahatsızlığa iyi gelir. Kuru nane ile evde çay yapabilirsiniz.
- Rezene çayı mide ile ilgili problemlerde çok sık tüketilen bitkisel çözümdür.
- Limonlu su içerek sindirim sistemi hastalıklarına karşı önlem alabilirsiniz.
- Ananas tüketmek mide şişkinliklerini azaltır.
- Maydanoz sindirimi harekete geçirerek kabızlık problemini giderir. Salatalarda kullanmayı ihmal etmeyin.
- Salatalık idrar söktürücü olarak bilinir. Toksinleri temizler. Salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
- Limon ve karbonat suyunu yemekten sonra içerek rahatlama sağlayabilirsiniz. Bir bardak ılık suyun içine 2 3 tatlı kaşığı karbonat atın. 2 3 damla da limon damlatın. Daha sonra karıştırarak için.
Mide Şişkinliğine İyi Gelen İlaçlar Hangileri?
Uzmanlar mide şişkinliğine doğrudan iyi gelen bir ilacın bulunmadığını ifade ediyor. Bu nedenle mide şişkinliğinin tedavisi için doğal ürünlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Mide Şişkinliğinin Sebepleri Nelerdir?

Mide şişkinliğinin yaşanması genellikle sindirim sisteminde yaşanan çeşitli problemlerden ortaya çıkmaktadır. Sindirim sisteminde yaşanan problemler ise düzensiz ve sağlıksız beslenme sebebiyle ortaya çıkıyor. İşte mide şişkinliğinin sebeplerinden bazıları:
- Sindirim sistemi hastalıkları
- Ödem
- Sağlıksız beslenme alışkanlıkları
- Besin alerjileri
- Stres
- Aşırı yemek yeme
- Aşırı su içme
Yukarıdaki belirtiler mide şişkinliğinin ortaya çıkmasına neden olan durumlar arasında yer almaktadır. Uzmanların ise mide şişkinliğinin engellenmesinin dengeli ve sağlıklı beslenme olduğu konusunda ortak bir görüşe sahiptir.

mide şişkinliği sindirim sağlık