Migros, Carrefoursa ve BİM şimdi yandı! Zincir marketlere büyük şok

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan Migros, Carrefoursa ve BİM'e rekabet kurumu tarafından geçtiğimiz aylarda rekor cezalar kesilmişti. Zincir marketlere kesilen cezalarda yeni son dakika gelişmeleri yaşandı. Migros, Carrefoursa ve BİM'in cezalara itirazı mahkeme tarafından reddedildi.

Reklam
Reklam

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan BİM, Migros, Carrefour gibi marketlere rekor cezalar kesmişti. Yaptıkları etiket oyunları ile vatandaşları kandıran marketler kesilen cezalara itiraz etmek için mahkemeye başvurmuştu. Zincir markezlerin itirazları mahkeme tarafından değerlendirildi.
 

Mahkeme itirazı kabul etmedi

Rekabet Kurumunun Migros Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi ve Bim Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi’ne kestiği rekor cezalar geçtiğimiz yıl çok konuşulmuştu. Market zincirleri ceza sonrasında Anakara İdare Mahkemesi’ne başvuru yaparak cezaya itiraz etmişti. Zincir marketlerin kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile açtıkları dava mahkeme tarafından reddedildi.
 

Kesilen cezayı ödeyecekler

Zincir marketler, mahkemeden çıkan bu kararla birlikte Rekabet Kurumu’nun kestiği cezayı ödeyecek. Cezaların faizi ile ödenmesi de gündemde.

Diğer yandan Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin (Yudum) yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı dava da İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.