Milas ve Manisa'da çıkan Orman yangınlarına müdahale devam ediyor

TAKİP ET

Türkiye'nin dört bir yanından gelen orman yangını haberlerine Muğla ve Manisa'da yüklendi. Muğla'nın Milas ilçesinde Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızı ile yayıldı. Gördes'te başlayan orman yangınına ise 5 uçak ve 8 helikopter müdahale ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını felaketlerinin yeniden yaşanmaması için tüm önlemler alınmasına rağmen orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Bu gün Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına müdahale devam ediyor. Milas'ta, Selimiye Mahallesi Çukur Köyü mevkiinde ormanlık alanda bilinmeyen sebeple başlayan Yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Gölge ihbar üzerine İtfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Manisa'da orman yangını çıktı

 Başka bir yangın haberi ise Manisa'nın Gördes ilçesi Karayağcı Mahallesi'nden geldi. Bir buğday tarlasında başlayan Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Gördes belediye başkanı Muhammet Akyol sosyal medya hesabından yangınla ilgili yaptığı açıklamada Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yangına müdahale ettiğini bildirdi. Ayrıca bölgeye takviye ekipler ve deliklerde sevk edildi. Devletin tüm imkanları ile yangına müdahale etmeye devam ettiğini belirten Akyol, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ettiklerini söyledi.