Milli Ağaçlandırma günü: Ücretsiz 3 fidan bağışı nasıl yapılır?

TAKİP ET

2019 yılındaki orman yangınları sebebiyle yapılan fidan bağışları, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kabul edilmeye başlandı. Fidan bağışı yapmak isteyen insanlar arama motorlarında Milli Ağaçlandırma günü: Ücretsiz 3 fidan bağışı nasıl yapılır? terimlerinin cevaplarını araştırıyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Yaklaşık 2 sene önce 2019 yazında yaşanan orman yangınları sebebiyle ülke çapında bir fidan seferberliği başlatılmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu fidan seferberliği, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kayıtlara geçirildi. Bugün ise Milli Ağaçlandırma Günü’nün 2. yıldönümü kutlanıyor. İnsanlar bugünün anısına fidan bağışı yapmak için arama motorlarına ‘’ Milli Ağaçlandırma günü: Ücretsiz 3 fidan bağışı nasıl yapılır?’’ terimlerini yazarak detaylı bilgi edinmeye çalışıyor.
Milli Ağaçlandırma Günü: Ücretsiz 3 Fidan Bağışı Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamasında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü anısına kişi başına 3 ücretsiz fidan bağışı yapılacağını toplamda ise 252 milyon adet fidanın ülke geneline dikileceğini açıkladı.
Tamamen ücretsiz bir şekilde yapılabilecek olan 3 adet fidan bağışını yapmak isteyen kişiler https://gelecegenefes.com/ sitesini ziyaret ederek fidan bağış işlemlerini yapabilirler. Sitede çıkan fidan bağışı  boşluğunun doğru bir şekilde doldurulması ve diğer bilgilerin de eksiz bir şekilde yazılması gerekiyor.
Fidan bağışı işlemlerini tamamlayan kişiler Geleceğe Nefes sertifikası alabilecekler. Bağış yapan kişilerin 11 Kasım günü fidan dikecekleri yerde hazır bulunmalarında fayda var.
 

11 kasım milli ağaçlandırma günü ücretsiz 3 fidan bağışı tarım ve orman bakanlığı