Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den şaşırtan açıklama: 1 lira bile harcamamışlar

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den şaşırtan açıklamalar geldi. Bakan Özer, okullara 3 milyar 900 milyon liralık para gönderdiklerini belirtirken bunun hala 1 milyar 400 milyonunun hala hesaplarda durduğunu söyledi. Bakanı Özer açıklamasının devamında bazı okul yöneticilerinin 1 lira bile harcamadığını belirterek muhtemelen bu ödemeden haberleri olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlerle İstanbul Buluşması Semineri"ne katıldı. Burada bir konuşmada yapan Bakan Özer, Yeni eğitim öğretim yılı başladığı günden bu yana okullara 3 milyar 900 milyon liralık bir ödenek ayırdıklarını söyledi. Şu ana kadar okullarda 2,5 milyar lira harcandığını belirten Özer’in açıklamasının devamı ise oldukça şaşırtıcı oldu.

Muhtemelen haberleri yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasının devamında okullara ayrılan ödenek tam 1 milyar 400 milyon liranın hala hesaplarda durduğunu belirtirken “Garip olan şey şu: Bazı okul yöneticilerimiz 1 lira bile harcamamışlar. Muhtemelen haberleri yok.” dedi.

Okullara gittiğiniz zaman söyleyin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açıklamasının devamında söyle konuştu; “Onun için okullarınıza gittiğiniz zaman söyleyin 'Bakanlık para göndermiş, o paraya kırtasiye malzemesi alın, bizi boşu boşuna uğraştırmayın, temizlik malzemesini alın, küçük onarımları yapın.' diye. Arkadaşlar bizim bütçeyle ilgili Allah'a şükür hiçbir sıkıntımız yok."