Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yeni dönem okul kayıtlarına ilişkin açıklama

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer 2020-2023 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısında yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, velilerin yeni eğitim-öğretim döneminde herhangi bir ek ücret ödemeden çocuklarını istedikleri okula kayıt yaptırabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2020-2023 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısına katıldı. koronavirüs salgını süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan bakan Özer, bütün dünyanın salgına hazırlıksız yakalandığını belirterek elbirliğiyle okullarda gerekli önlemlerin alındığını ve salgın dönemlerinde olağanüstü koşullarda okulların en güvenilir ortam olduğunu söyledi. Koronavirüs salgını boyunca fedakarlık yapan ve Kararlı olan yönetici ve eğitimcilere teşekkür eden Bakan Özer, aynı zamanda tüm öğretmenlere ve idari personele de bu süreci ve fedakârlıkları dolayısı ile başarı belgesi gönderdiklerini açıkladı.

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yaz tüm illerde bulunan okulların eğitim öğretime hazırlık süreçlerinin yakından takip edildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okullar açıldığı zaman küçük onarımların yapılmış temizlik ihtiyaçlarını giderilmiş ve her türlü temizlik malzemesi ile Kırtasiye malzemelerini tedarik edilmiş olacağını söyledi.

Kayıt için ücret alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer aynı zamanda kayıtlar sırasında Doğuş alındığına dair okul yöneticilerinin töhmet altında bırakıldığını belirterek bazı okullarda istisnai durumlar sebebiyle tüm eğitim sisteminde böyle bir davranış olduğuna dair yanlış bir algı yerleşmeye başladığını söyledi. Hiç bir veliden okula kayıt sırasında ücret alınmayacağını belirten Bakanı dar, bağış ve kayıt kayıt arasında herhangi bir bağlantı olmadığını da sözlerine ekledi. İsteyen velilerin gönüllü olarak kayıt döneminden sonra bağış yapabileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir vatandaşının öğrencileri okula kayıt yaptırırken ücret Ödemeyeceğini dile getirdi.