Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yeni varyant sonrası okulların durumuna ilişkin açıklama

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Okullardaki hazırlık çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle koronavirüs vaka sayılarının son günlerde artmasına ilişkin korkulara değinen bakan Özer, bu konuda önlemlerin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda devam eden hazırlık çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Koronavirüs vaka sayılarında artış sonrasında okulların durumundaki endişeye de değinen bakan Mahmut Özer, yeni varyantlar ile karşı karşıya kalmamayı Umduğunu fakat olması halinde de gereken tüm önlemlerin alınacağını söyledi. Bakan Mahmut Özer, okulların açık kalabilmesi için her türlü detayı göz önünde bulundurduklarını belirterek çocukların Bu yıl Eğitim'den uzak kalmayacağını söyledi.

OKULLARI AÇIK TUTABİLME BECERİSİNE SAHİBİZ

Covid-19 saldırı süreci boyunca öğretmen ve idarecilerin büyük bir fedakarlık örneği göstererek görev yaptığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu süreçte sanki öğretmenlerin okuldan kaçıyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu dile getirdi. Öğretmenlerin dijital içerik üretebilmek için gece gündüz fedakarlık yaptığını söyleyen bakan Özer covid-19 sürecinin Başarılı bir şekilde yönetildiğini dile getirdi. Gelebilecek olan salgınlara karşı artık Türkiye'nin çok daha güçlü olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim-öğretim döneminde de okulların açık tutulabilmesi için gereken beceriye sahip olduklarını söyledi.

TÜM ÖNLEMLER ALINACAK

Açıklamalarında artan vaka sayıları karşısında okulların durumuna ilişkin de bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni versiyonlar olması durumunda okullarda gereken tüm önlemlerin alınacağını söyledi. Korona virüsle mücadele sürecinin kolay bir süreç olmadığını belirten Mahmut Özer, 6 Eylül tarihinden sonraki ilk 1 ay içerisinde yaşananların oldukça zor olduğunu ifade etti.