Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Özer, sınıfta vaka sayısı ne olursa olsun, yüz yüze eğitimin devam edeceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Yüz yüze eğitim devam edecek
Son yapılan bilim kurulu toplantısında alınan kararları değerlendiren Bakan Özer, "Vaka sayısı 2 de olsa, 3 de olsa yüz yüze eğitime hiçbir sınıfta ara verilmeyecek. Testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini izole edecekler , 7 gün sonra okula geri dönecekler. 5 gün sonra herhangi bir semptom da göstermiyorsa testi negatif çıkması durumunda okula dönecekler. Öğretmen ve öğrenciler, PCR testi yaptırdıktan sonra 6-7 saat bekliyorlar. Bu sürede negatif test sonucunu almadan okula dönmeyecekler. Onun kararını net olarak koymamız lazım" dedi.

5 Haziran'da yapılacak LGS'de değişiklik yok
Milyonlarca öğrencinin ve velilerinin merak ettiği bir diğer konu olan Liselere Geçiş Sistemini (LGS) ile ilgiliolarak soruları değerlendiren Özer, LGS'den değişiklik olmacağını,  beklenmedik, altyapısı hazırlanmamış yeniliklerle vatandaş ve öğrencilerin tedirgin edilmeyeceğini sözlerine ekledi. Özer, "5 Haziran'da yapılacak LGS'de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacak. Hem soru hem de süreyle ilgili değişiklik yok" dedi.