Milli Eğitim Bakanlığından açıklama: Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları başladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılan son dakika duyurusunda sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurularının açıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada 31 Ağustos tarihine kadar tercihlerin e-devlet üzerinden yapılabileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden "2022 Temmuz Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuruları" Hakkında duyuru yayınladı. Yapılan duyuruya göre sözlü Sınavdan 60 ve üstü puan alan adaylar için tercih başvuruları başladı. Adaylar e-devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile tercih işlemleri 31 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirebilecek.

ADAYLARIN 40 TERCİH HAKKI BULUNUYOR

MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre adayların en fazla 40 Eğitim Kurumunu tercih etmek için Hakkı bulunuyor. Ayrıca tercih dışı seçenekleri atanıp atanmamak da yine adayların kendi seçimlerine kalacak. Tercih dışı seçenek olarak, "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birinin işaretlemek gerekiyor.

31 AĞUSTOSA KADAR TERCİHLER YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tercih işlemleri 31 Ağustos saat 16'ya kadar devam edecek. Tercihlerini tamamlayan öğretmenlerin atamaları ise 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.