Milli güreşçi Rıza Kayaalp trafik kazasına karıştı! Rıza Kayaalp kimdir?

TAKİP ET

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp bir trafik kazasına karıştı. Yozgat'ta yaşanan kaza sonucunda bir kişinin öldüğü öğrenildi. Önce Kayaalp'in daha sonra da arkadan gelen tırın çarpması sonucunda bir kişi hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp bir trafik kazasına karıştı. Yozgat’ta yaşanan kaza sonucunda bir kişinin öldüğü öğrenildi. Önce Kayaalp’in daha sonra da arkadan gelen tırın çarpması sonucunda bir kişi hayatını kaybetti. Kayaalp’in karıştığı talihsiz trafik kazası sonucunda bir kişi hayatını kaybederken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Peki, Rıza Kayaalp kimdir? Rıza Kayaalp kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kaza, Sivas-Yozgat karayolu Çalatlı Köyü yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Rıza Kayaalp’in yönetiminde olan 06 RZA 66 plakalı otomobil yolun karşısına geçmeye çalışan 55 yaşındaki Ertuğrul Dolgunyürek’e çarptı. Ardından ise hemen arkadan gelen Necmi Şahin yönetimindeki 29 AJJ 366 plakalı tır da vatandaşa çarptı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ertuğrul Dolgunyürek’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.


Rıza Kayaalp Kimdir?

10 Ekim 1989 yılında Yozgat’ın Kavurgalı köyünde dünyaya gelen milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, ilkokul eğitimi sonrasında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde Aydın Dal, Mustafa Doğan ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe başladı. İlk uluslararası madalyasını Yozgat GEM’de alan Kayaalp, lise yıllarında ise ASKİ Güreş Kulübü’ne transfer oldu. Küçük yaşlardan beri güreşin içinde büyüyen Kayaalp, Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonalarında sayısız madalya kazandı. Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Brezilya’nın Rio de Jeneiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Grek’romen stil 130 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.