Milli Güvenlik Kurulu toplandı! Sınır ötesi operasyon masada

TAKİP ET

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tahran'daki 3'lü zirvede Suriye'ye operasyon sinyali vermesi sonrasında merakla beklenen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı. Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele ve Suriye'ye yapılması planlanan askeri operasyon.

Reklam
Reklam

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran’daki 3’lü zirvede Suriye’ye operasyon sinyali vermesi sonrasında merakla beklenen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı. Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele ve Suriye’ye yapılması planlanan askeri operasyon. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye, Rusya ve İran arasındaki 3’lü zirvede Suriye’ye operasyon konusundaki net mesajlarının ardından tüm gözler Milli Güvenlik Kurulu toplantısına çevrilmişti. Kritik toplantı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı. Masada terörle mücadele ve Suriye’ye yapılması planlanan askeri harekat var. 

Gündemde Sınır Ötesi Operasyon Var

Türkiye, İran ve Rusya arasındaki 3'lü zirvede Suriye'ye operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından gözler Milli Güvenlik Kurulu toplantısına çevrilmişti. Kritik toplantı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında başladı. Erdoğan, 'Milli güvenliğimize kast eden şer odaklarını Suriye'den söküp atmakta kararlıyız' demişti. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından tüm gözlerin çevrildiği MGK toplantısı bugün başladı. Kritik toplantının ana gündem maddesi ise Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat ve terörle mücadele. 

Tel Rıfat ve Münbiç Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bölgemizin geleceğinde bölücü teröre ve uzantılarına yer olmadığının kesin olarak anlaşılması gerekiyor. İran ve Rusya'nın endişelerimizi anladığını görüyoruz. Ancak sadece söz, kafi değil. Tel Rıfat ve Münbiç terör yatağı haline dönüşmüştür. Terör örgütünün sığındığı bu limanları temizlemenin vakti esasen çoktan gelmiştir' demişti. Bugün gerçekleştirilen MGK toplantısında Tel Rıfat ve Münbiç başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü kontrolünde bulunan bölgelere dönük yapılacak harekatın kapsamlı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Toplantının hemen sonrasında Milli Güvenlik Kurulu kararlarının yazılı bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.