Milli Piyango bileti satan yerler nereleri? Milli Piyango çekilişi 2022

TAKİP ET

Yeni yılın başlamasına günler kala Milli Piyango çekilişi 2022 terimleri internette en çok aratılan terimler arasında yer alıyor. Peki Milli Piyango bileti satan yerler nereleri? Cevapları haberimizde...

Reklam
Reklam

2021 yılının sonuna gelinmesiyle birlikte her yılın sonunda Milli Piyango tarafından düzenlenen yılbaşı çekilişi insanların gündeminin üst basamaklarına tırmanmaya başladı. Milli Piyango bileti satın almak isteyenler arama motorları üzerinden Milli Piyango biletleri satan yerlerin hangileri olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Peki Milli Piyango bileti satan yerler nereleri?
Milli Piyango Bileti Satan Yerler Nereleri?

2022 yılına milyoner olarak girmenin hayalini kuran milyonlarca vatandaş Mill Piyango yılbaşı biletlerini satın alarak şanslarını deniyor. Bir çok yerde Milli Piyango bileti satılmaya devam ediyor. İşte Milli Piyango bileti satan yerlerden bazıları:
- Migros
- CarrefourSa
- Nimet Abla
- Tek Kollu Cemal
- Uzun Ömer
- Cüce Simon
Migros
Türkiye’nin önemli market zincirlerinden birisi olan Migros Milli Piyango yılbaşı biletlerini satan yerlerden birisi olarak öne çıkıyor. Migros’tan yapılan açıklamaya göre 31 Aralık’a kadar satılacak olan biletleri almak isteyen kişiler eğer kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih ederse komisyon ücreti ödemeyecek.
CarrefourSa
Milli Piyango biletleri satan yerlerden birisi olan CarrefourSa’da biletler mağazanın kasalarından satışa sunulacak. Dileyen CarrefourSa mağazalarından sevdiklerine Milli Piyango bileti satın alabilirler.
Nimet Abla
İstanbul’un Eminönü ilçesinde küçük bir dükkanda piyango bileti satmaya başlayan Nimet Abla Milli Piyango biletlerinin en çok satıldığı ve insanlara en çok kazandıran yerlerden birisidir. 
Tek Kollu Cemal
Nimet Abla’nın komşusu olarak ünlenen Tek Kollu Cemal tıpkı Nimet Abla gibi Türkiye’de en Milli Piyango bileti satışının yapıldığı yerlerden birisidir. Bir çok insana göre şans konusunda Tek Kollu Cemal en az Nimet Abla kadar iyiydi.
Uzun Ömer
Uzun Ömer uzun boyu sebebiyle bu isimle anılmaktadır. İstanbul’un en işler yerlerinde bilet satışı yapan kişilerden birisi olan Uzun Ömer’e bilet almaya gidenler aldıkları Milli Piyango biletinden ikramiye kazanmışlardır.
Cüce Simon 
Uzun Ömer gibi boyuyla tanınan Cüce Simon İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok büyük şehrinde bilet satışı yapan yerlerden birisidir. Cüce Simon’dan Milli Piyango bileti alan kişilerin sayısı günümüzde halen artmaya devam etmektedir. 
Milli Piyango İkramiye Kategorileri Nelerdir?

Her yılın sonunda düzenlenen Milli Piyango yılbaşı çekilişinin ikramiye kategorileri  bilet almayı düşünen bir çok insanın gündeminde yer alıyor. İşte Milli Piyango ikramiye kategorileri hakkında bilinmesi gerekenler:
Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan numara hane sayısı
Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan farklı numara sayısı
Amorti rakamları: Milli Piyango biletinin son rakamları olarak bilinir. 2 tane amorti rakamı çekilir. Çekilen 2 rakamdan biri Milli Piyango biletinin son rakamı ise, biletine amorti çıkmış olur. Amorti çıkan biletler, bilet bedelini sahibine kazandırır.
Her ikramiye kategorisi için, son rakamları, o kategorinin kazanan numaralarından birine eşit olan tüm numaralar, bahse konu ikramiye kategorisine yönelik ikramiyeyi kazanır.
Kazanan sıralı numara tam bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin tamamını kazanır. Yarım bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca yarısını kazanır; kazanan sıralı numara çeyrek bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca çeyreğini (dörtte birini) kazanır.
Milli Piyango online bilet almak için tıklayınız
Milli Piyango bilet sorgulama için tıklayınız

Milli Piyango Milli Piyango bileti satan yerler