Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ilk tahıl gemisinin İstanbul'a geleceği tarihi açıkladı

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ile birlikte tahıl krizi de tüm dünyaya korku salmıştı. Türkiye'nin çabaları ile tahıl gemilerinin limanlardan çıkarılmasına karar verilmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl krizinde son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, ilk tahıl gemisinin de İstanbul'a geleceği tarihi duyurdu.

Reklam
Reklam

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ve Ukrayna arasında yapılan anlaşma ile birlikte oluşturulan tahıl koridorundan geçerek Türkiye'ye ulaşacak ilk tahıl gemisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tahıl krizinde son durumu değerlendiren bakan Hulusi Akar, ilk geminin bugün itibariyle harekete geçtiğini ve yarın saat 15.00'te İstanbul'da olacağını duyurdu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl krizinin çözülmemesi halinde dünyanın büyük bir göç krizi ile de karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

BUGÜN İLK GEMİ UKRAYNA'DAN ÇIKTI

Türkiye’nin çabaları ile oluşturulan tahıl koridorundan güzel haber geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün Ukrayna'dan harekete geçen tahıl yüklü gemilerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Odessa limanından bugün ayrılan ilk geminin yarın saat 15 civarında İstanbul Boğazı açıklarında olacağını belirten Hulusi Akar, geminin demiri demesinin ardından müşterek heyet tarafından kontrol edileceğini söyledi. Bundan sonraki gemiler için de benzer şekilde sürecin işleyeceğini belirten Hulusi Akar, hiçbir aksaklık olmadan sürecin devam edeceğini dile getirdi.

AFRİKA'DAN CİDDİ BİR TEHLİKESİ OLABİLİR

Gıda sorununun mutlaka çözüme kavuşması gereken bir problem olduğunu dile getiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Göçü tetikleyecek noktaya gelen kriz sebebiyle Afrika'dan Avrupa'ya ve Türkiye'ye gittiği bir göç dalgası olabileceğini ifade etti. Rusya'nın limanlarında da bekleyen çeşitli kimyasallar ve gıdalar olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı, bunların nakliyesinin Türkiye'nin çalışmaları dışında olduğunu belirterek ihtiyaç olması halinde Bu konuda da devreye girmeye hazır olduklarını ifade etti.