Milli Uzay Programı astronot başvuru süresi uzatıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve Türkiye uzay Ajansı tarafından yürütülen Milli Uzay Programı çerçevesinde astronot seçimi için başvurular başlamıştı. program kapsamında uzaya gönderilecek astronot seçimi için başvuru tarihleri 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

Reklam
Reklam

Milli Uzay Programı astronot başvuru tarihlerinin uzatıldığı duyuruldu. Başvurular TÜBİTAK tarafından kabul edilirken uzaya gönderilmek üzere iki aday seçilecek ve gerekli eğitimler Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamlanacak.

Adaylar, Uluslararası Uzay İstasyonu'na giderek Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olacak. TÜBİTAK tarafından daha önce yapılan açıklamada astronot başvuru süresi 23 Haziran olarak belirlenmişti. Ancak bugün bir son dakika açıklaması yapan TÜBİTAK, başvuruların 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
 

Astronot başvuruları 30 Haziran'a kadar devam edecek

TÜBİTAK tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre astronot başvuruları 30 Haziran günü saat 20.23’e kadar devam edecek. Açıklamada, başvuru yapmak isteyen adayların süresi dahilinde uzaya.gov.tr Adresi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabileceği bildirildi.
 

36 bin kişi başvurdu

Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu için başvurular oldukça yoğun. Daha önce açıklama yapan Türkiye uzay Ajansı başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzay yolculuğu için yapılan başvuru sayısının 36 bini geçtiğini duyurmuştu. Başvuru süresinin 30 Haziran tarihine kadar uzatılması ile birlikte başvuru sayısının da 50 bini geçeceği tahmin ediliyor.