Milyonlar bu açıklamayı bekliyor! Asgari ücret zammında 1.105 TL detayı dikkat çekti

TAKİP ET

Asgari ücret zammı için milyonlarca çalışan Nefesini tuttu bekliyor. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olurken Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Artık asgari ücret zammının açıklanması için sayılı saatler kaldı. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak? 1105 TL detayı nedir?

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… Aylardır Türkiye'nin en önemli değil dallarından biri Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapmış ve bu hafta mutlaka bu işin bitmesi gerektiğini söylemişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2 toplantı gerçekleştirdi. Alınan kararların ise Madrid dönüşünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı tahmin ediliyor. Peki, Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete temmuz zammı ne kadar olacak?
 

Asgari ücret artışı ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı konusunda farklı senaryolar mevcut. Sene sonunda enflasyon beklentisi yüzde yetmiş altıya ulaşırken bir senaryoda asgari ücrete 1105 TL zam yapılması gündemde. Eğer bu senaryo gerçek olursa yeni asgari ücret 5353 TL olacak. Farklı bir senaryoya göre ise asgari ücrete %18'lik bir artış gündemde. Asgari ücret tespit komisyonunda bu artışın kabul edilmesi halinde ise yeni asgari ücretin 5004 lira olacağı tahmin ediliyor. Asgari ücret Temmuz zammına ilişkin diğer bir senaryo ise Asgari ücretin %30 artması. Bu durumda ise asgari ücret 5954 lira olacak.
 

Yeni asgari ücret bugün açıklanacak

Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak gibi soruların yanıtı da milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. NATO liderler zirvesi için Madrid'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yurda geri dönüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Madrid dönüşünde asgari ücret açıklaması yapması bekleniyor. Yani yukarıdaki formüllerden biri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.