Milyonlar şaşkın! WhatsApp görülmemiş bir özellik sundu! Bundan sonra Whatsapp'ta mesaj yazarken...

TAKİP ET

WhatsApp en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor. Bu uygulamanın pratik bir şekilde kullanılıyor olması ve üs düzeyde bir hizmeti sizlerle buluşturması, sıklıkla tercih edilmesine neden oluyor. WhatsApp mesajlarının silinmesiyle kimi zaman can sıkıcı olabiliyor. Peki, WhatsApp eski mesajları geri getirmek mümkün mü? İşte bu soruya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

Reklam
Reklam

WhatsApp hem android hem de İOS işletim sistemine sahip olan telefonlarda başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. WhatsApp mesajlarınız silindiğinde ilk önce hangi işletim sistemini kullandığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü iki farklı işletim sisteminde WhatsApp mesajlarını geri getirme işlemleri birbirinden farklı olmaktadır. 


 

Android Telefonlarda WhatsApp Mesajları Nasıl Geri Getirilir?


Milyonlar şaşkın! WhatsApp görülmemiş bir özellik sundu! Bundan sonra Whatsapp'ta mesaj yazarken... Android telefonlar için genelde iki farklı yöntemden söz edebiliriz. Burada sohbet geçmişinizin yedeğini almış olmanız gerekmektedir. Bu aşamada şayet şimdiye kadar herhangi bir şekilde yedekleme işlemi yapmamışsanız, aşağıdaki aşamaları kullanarak yedekleme işlemini başlatabilirsiniz:

•    Önce ayarlar bölümüne girin

•    Sonrasında sohbet yedeği oluştur seçeneğini işaretleyin

•    Google Drive üzerinden yedekleme işlemi için gerekli adımları tamamlayın
Bu işlemi yapmak için Google mail hesabınızın bulunması gerekmektedir. Çünkü yedekleriniz Google mail hesabınızda saklanacaktır. Peki, silinen Whatsapp mesajlarını nasıl geri getirebiliriz? İşte bu işlemin aşamaları:

•    İlk önce Whatsapp uygulamanızı telefondan kaldırmalısınız – silmelisiniz

•    Sonrasında Google Play Store aracılığıyla Whatsapp uygulamasını yeniden yüklemelisiniz

•    Devamında Whatsapp uygulamasını telefonunuzdan açarak giriş yapmalısınız

•    Bu aşamada Whatsapp size yedekleri yüklemek konusunda soru soracaktır. Bu soruya evet yanıtı verdiğiniz zaman eski mesajlarınızın tamamı Whatsapp üzerinden yüklenecektir


 

iOS Telefonlarında Whatsapp Eski Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?


Whatsapp İOS işletim sistemli telefonlarda da uyumlu bir şekilde kullanılmaktadır. Burada Whatsapp mesajlarınızı mutlaka iColud’a yedeklemeniz gerekmektedir. Yedekleme işlemini aşağıdaki gibi yapabilirsiniz:

•    Whatsapp uygulamasını açın

•    Ayarlar – devamında sohbet ve devamında sohbet yedeği seçeneğini işaretleyin

•    Sohbet yedeğini işaretledikten sonra artık Whatsapp yedeğiniz otomatik olarak tanımladığınız hesaba aktarılacaktır. 

Whatsapp hesaplarınız haftalık olarak düzenli aralıklarla kayıt edilmektedir. Dolayısıyla İOS işletim sistemine sahip telefonlarda da bu işlemi başarılı bir şekilde tamamlamanız mümkün olacaktır.