Milyonlarca asgari ücretliye, ekstra 214 lira ekstra artış!

TAKİP ET

Milyonlarca asgari ücretliye yapılacak olan zam görüşmelerinde gelir vergisi ve damga vergisi kesintilerinin kaldırılacağı öne sürülürken, bu durum sonunda asgari ücretlinin cebine ekstra 214 lira kalabileceği konuşuluyor.

Reklam
Reklam

8 milyondan fazla asgari ücretle çalışan vatandaşı gözü aralık ayında açıklanması beklenen ücretlere çevrilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı bir açıklamada asgari ücretten vergi alınmamasıyla ilgili yaptıkları bir çalışmadan bahsetmesi işçilerin yüksek zam beklentisi içine girmesine neden oldu.



Son düzenlemelerle birlikte şu an asgari ücretten SGK primi ve gelir vergisinin yanı sıra damga vergisi ile işsizlik sigortasının işçi payı kesintileri yapılıyor. Bu kesintilerin toplamı ise 752 TL tutuyor. Bakan Bilgin'in açıklaması sonrasında yapılan hesaplamalarda ise asgari ücretliden yüzde 15 gelir vergisi ve binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisinin olmaması durumunda bu iki vergi için işçinin maaşından yapılan 214 TL'lik kesinti işçinin cebinde kalıyor. 



ASGARİ ÜCRETTE 214 TL ARTIŞ

Şayet; hükümet asgari ücretliden gelir vergisini ve damga vergisini almaktan vazgeçerse, Hazine'ye yıllık 20.5 milyar TL tutarından bir maliyet çıkacak. Hükümet vergi almaktan tamamen vazgeçmesi halinde ise çalışanların maaşı için açıklanacak zam oranının dışında 214 TL tutarında bir artış daha yapılmış olacak.

asgari ücret asgari ücret zammı 214 lira damga vergisi gelir vergisi