Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi! Çalışanlar 7 yıl erken emekli olabilir!

TAKİP ET

Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi. Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği haber sonunda geldi. Milyonlarca vatandaşa 7 yıl erken emekli olma şansı geldi.

Reklam
Reklam

Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi. Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği haber sonunda geldi. Milyonlarca vatandaşa 7 yıl erken emekli olma şansı geldi. Z kuşağı, 2008 yılının Ekim ayının başında yürürlüğe giren bir kanun ile erken emeklilik hakkı kazanmaktadır. Youtuber ve benzeri faaliyetler sebebiyle mükellefi olanlarla bağımsız olarak çalışanlar (4/1-b), memur ve diğer kamu görevlileri (4/1-c) kapsamında sigortalı sayılmaktadır.  Z kuşağı dahil herkesi yakından ilgilendiren habere gere 65 yaşından önce emekli olmak mümkün olacak. 
08.09.1999 tarihinden itibaren 30.04.2008 tarihine kadar sigortalı olarak işe giren kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşını doldurduklarında, SSK’lılar 70000 gün, Bağ-Kur ve emekli sandığı için 9000 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş şartıyla emekli olabilir. 
Emekli olmak için gerekli olan prim sayılarını bildirme şartını erken yerine getirme durumunda çalışanlar 7 yıl erkenden emekli olabilir. 
 

çalışanlara erken emeklilik erken emeklilik