Milyonlarca emeklinin maaşlarına ek 1.100 TL verilecek!

TAKİP ET

Milyonlarca emekli vatandaşımızı çok sevindirecek olan müjde geldi. 13 milyon emekli vatandaşa müjde verildi. Karar TBMM 'den onay aldı. Emekli vatandaşlarımızın aylıklarına ek olarak 1.100 TL ödeme yapılacak. İşte ayrıntılar..

Reklam
Reklam

Bildiğiniz üzere TBMM 'den çok önemli bir karar çıktı ve emekli olan bütün vatandaşlarımıza tam 1000 TL bayram ikramiyesi verilmesi için karar alındı. Bu doğrultuda da Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı olmak üzere yıl içinde iki kere 1000 TL ikramiye parası verilmeye başlandı. Bu uygulamanın ardından yeni bir karar alınara ikramiye para miktarında artış yapıldı tutar tam 1.100 TL oldu.

Emekli vatandaşlara müjdeli haber geldi!
Bayramlarda bankalar çalışmadıklarından dolayı emeki vatandaşlarımız da ikramiye paralarını ATM 'lerden çekebilecekler. 2022 yılı için emeklilere bayram ikramiye paras ne kadar oldu? Emekli vatandaşların banka hesaplarına ne kadar yatırılacak? SSK, Bağ - Kur emeklileri için bayram ikramiyesi ne kadar oldu? şeklinde ki soruların cevapları çok fazla araştırma konusu olmuş durumda. Bizde bu konu ile ilgili olarak bir araştırma yaptık ve emeklilere verilen bayram ikramiyesi 2018 senesinde yürürlüğe giren 7143 sayılı kanunun 23. maddesi ile eklendi. Emekli vatandaşlarımızda çıkarılan bu kanun ile birlikte tam 3 senedir bayram ikramiyesi alıyorlar.
Geçen sene alınan bir karar ile beraber emekliye verilen ikramiyelerde 100 TL 'lik bir artış yaşandı ve yapılan bu değişim ile birlikte emekli vatandaşlarımızın bayram için alacakları ikramiye miktarları da tam olarak 1.100 TL oldu. Bu miktar üzerinde herhangi bir artış söz konusu olmaz ise eğer bu sene bayramlarda da emeklilere 1.100 TL ödeme yapılacak. Peki bu bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman yapılacak? sorusunun cevabı ise bir sonraki başlığımızda gizli.

İkramiye ödeme tarihleri ne zaman?
Bildiğiniz gibi emekli ikramiyesi alan vatandaşlarımıza bu paralar dini bayram günlerinde verilmektedir. 2022 senesinde Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü, 3 Mayıs Salı günü ile 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geldiği için verilecek olan bayram ikramiye parası içinde ödeme yapılabilmesi için öngörülen tarih ise bayram tarihlerinden birkaç gün öncesi olarak beklenmektedir. Aynı zamanda Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü ile 12 Temmuz 2022 Salı günü arasında kutlanacak ve Kurban Bayramı için emeklilerimize everilecek olan ikramiye paraları da bu tarihlerden 1 ya da 2 gün öncesinde banka hesaplarına yatırılacaktır.

emekliye promosyon ne zaman verilecek emekliyepromosyon müjdesi emekliye 1100 TL ikramiye ne zaman verilecek emekliye müjde