Milyonlarca gencin hesabına tam 4.253 TL ödeme yapılacak!

TAKİP ET

Hükümet tarafından bu sene işbaşı eğitim programlarına katılan 500 gence gelir kapısı aralanmaktadır. Bu programlara katılım sağlayan gençlere 4.253 TL ödeme yapılacak. Peki 4.253 TL ödemeler gençlerin hesabına ne zaman yatacak? Bu ödemeden faydalanmak için hangi şartların sağlanması gerekiyor? sorularını detayları ile birlikte haberimizde yer verdik. İşte detayları..

Reklam
Reklam

Hükümet tarafından bu sene işbaşı eğitim programlarına katılan 500 gence gelir kapısı aralanmaktadır. Aktiş iş gücü programlarının kapsamları genişlemeye devam ederken, program dahilinde yapılan ödemelerin miktarlarında da yükselme meydana geldi.
Buna göre de iş aramakta olan işbaşı eğitim katılımcılarına günlük olarak 164 TL, öğrencilere 112 TL, işsizlik ödeneğinden yararlanan kişilere ise tam 82 TL verilecektir. Programa katılım sağlayarak iş yerinde 26 gün boyunca çalışan kişilere ise net asgari ücret miktarı olan 4.253 TL ödeme yapılacaktır. 

İşbaşı programı sayesinde işverenin maliyeti de düşüyor!
İş Kurumu tarafından düzenlenmekte olan aktif iş gücü programlarından bu sene 500 binin üzerinde genç kardeşlerimizin yararlanması hedeflenmektedir. İşsizliğin önlenmesi için çok önemli bir role sahip olan işbaşı eğitim programları özellikle de günümüz gençlerinin iş hayatına atılmaları için çok büyük bir katkı sağlamaktadır.Bu program kapsamında, işe alınması planlanmakta olan personel iş başında değerlendirilirken yaplacak maaş ödemesi, SGK ödemesi Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanmaktadır. Nitelikli iş gücü konusunda zorluk çeken işveren kişileri, işe alacakları elemanların meslek becerilerini gözlemleme yapmalarına ve işe alım konusunda doğru bir karar vermeleri için fırsat tanımaktadır. Program süreci içinde işveren kişilerinin hiçbir şekilde maddi bir yükümlülüklerinin olmaması da maliet açısından kendilerine çok büyük bir avantaj sağlamaktadır.

İşveren yakınları program kapsamı dışında tutulacak!
İş başı programına İŞKUR kaydı olan işsiz kişiler ile 15 yaşını tamamlamış, işveren kişisinin birinci ve ikinci dereceden yakını veya eşi olmayan, işe başlamadan önceki 3 aylık dönem içinde başvuru yapan işveren kişisinin çalışanı olmamak gerekmektedir.
Öğrenciler, isteğe bağlı şekilde sigortalı olanlar ile tarımsal faaliyetler ile uğraşan kişiler de bu programdan yararlanabilmektedir. Katılımcılar bu program sayesinde hem işgücü piyasasında deneyin sahibi oluyor hem de işveren kişisi işe alacağı elemanını işin en başında görüp tanıma fırsatı yakalıyor. 

Hem deneyim hem iş fırsatı sunuyor!
İşbaşı programına, İŞKUR organize derken işyerleri de başlatmak için kurumdan talep etmektedirler. Talebi uygun görülen işyerlerine mevcut istihdamlarının % 10 'una kadar katılımcı hakkı verilmektedir.En az 3 ay süre ile tanınan bu kontenjan kapsamında katılımcılar eğitim içerikli olacak şekilde çalışmaktadırlar. Sür bitiminde ise bu katılımcıların en az % 50 'si olacak şekilde yine en az program süresi kadar istihdam edilmeleri sağlanmaktadır.

Haftalık olarak 45 saati aşmayacak
İşbaşı eğitim programı imalat, bilişim sektörlerinde en fazla 6 ay, diğer kalan sektörlerde ise 3 ay, siber güvenlik, oyungeliştirme, kodlama gibi alanlarda ise 18 yaş ile 29 yaş aralığında olan gençler için 9 ay olarak uygulanmaktadır. Programlar günde en az 5 saat ile 8 saat olacak şekilde haftada 6 gün ve haftalık 45 saati de aşmayacak şekilde planlanmaktadır.


 

gençlere istihdam kapısı gençlere 4253 tl ödeme yapılacak ödemeler ne zaman yapılacak