Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi! Tam 1.500 TL bugün hesaplara yatırılacak!

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği ödemeler bugün itibari ile yapılacak. Ücretsiz izne çıkan tüm çalışanlara bin 500 TL ödeme yapılacak. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Milyonlarca vatandaşın beklediği ücretsiz izin ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanacak. 1500 TL olarak belirlenen bu ödemeler hükümet tarafından milyonlarca kişinin istihdam edildiği yiyecek, içecek piyasasında faaliyette bulunan işyerlerinde nefes aldıracak bir uygulamayı devreye sokacak. Bu sektörde çalışan iş yerlerinde sigortalı olan ve işveren tarafından bedava dağıttığı izne ayrılan kişilere 1500 TL nakit ücret desteği verilecek.

Nakit ücret destekleri bugün hesaplara yatacak

Ücretsiz izine gönderilen vatandaşlara hükümet tarafından 1500 TL'lik nakit yardımı Bugün itibarıyla yapılacak. Bu ödemeler banka hesaplarına yatırılacak iken IBAN bilgileri eksik veya hatalı olan kişilerin ödenekleri ise PTT üzerinden alınabilecek.

30 Haziran'a kadar devam edecek!

Devlet tarafından getirilen işten çıkarma yasağı 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Dolayısıyla ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara nakit desteği de 30 Haziran'a kadar uzatılmış oldu. 17 Nisan 2021 tarihinde yapılan ve sigortalı çalışanları kapsayan ücretsiz izin desteği getirilen son düzenleme ile beraber işe girip ücretsiz izne çıkarılan herkesi kapsayacak şekilde genişletildi.

milyonların beklediği ödeme ek ödeme 1500TL ödeme