Milyonlarca kişiye müjde! KYK geri ödemelerinde faizler silindi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi. Üniversiteden mezun olan Kişilerin KYK geri ödemeleri ile ilgili toplantıda önemli kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 gün KYK geri ödemelerinde faizlerin silindiğini ve sadece anaparanın ödeneceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

KYK geri ödemeleri ve faizler konusunda önemli kararların da alınması beklenen Kabine Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca kişiye müjdeli haberi verdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra öğrencilerin geri ödemek zorunda oldukları KYK ödemelerinde Faizler silindi. Öğrenciler sadece anaparayı geri ödeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişinin beklediği Müjdeli haberi bugün verdi. Burs almak ve kredi almak isteyen öğrencilerin başvurularının adil bir sistemle değerlendirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri ödemelerini ise mezuniyetten 2 yıl sonra başladığını dile getirdi. Henüz sigorta girişi olmayan ve iş bulamayan öğrencilerin geri ödemelerini erteleyebildiklerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK geri ödemelerinde yıllık güncellemenin belirli bir faizden değil yurt içi üretici fiyat endeksine göre yapıldığını söyledi.

Sadece anapara ödeme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kesinlikle KYK geri ödemeleri için bir faiz uygulaması yapılmadığını belirtirken hiçbir öğrencinin faiz ve uygulamasına tabi tutulmadığını söyledi. Öğrenim kredileri güncellenmesini de beklenmedik rakamların ortaya çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir yükün altına gençleri sokmanın doğru olmadığını belirterek bunun için çalışma başlatıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının devamında ise KYK geri ödemelerinde enflasyon farkı ve faiz uygulaması olmadan sadece Anaparanın geri alınacağını ifade etti.