Milyonlarca Müslümanı ayağa kaldıran Hz. Fatma filmi gösterimden kaldırıldı

TAKİP ET

İngiliz sinema grubu Cineworld tarafından hazırlanana ve Müslümanlara hakaret dolu sahneleri ile tepki çeken Hz. Fatıma filmi "Cennetin Hanımı" gelen tepkilerin ardından gösterimden kaldırıldı.

Reklam
Reklam

İngiliz sinema grubu Cineworld tarafından hazırlanan ve İngiltere'de gösterime giren Hz Muhammed'in kızı Hz. Fatıma ile ilgili film İngiltere'de gösterimden kaldırıldı. Filmin Müslümanlar tarafından gelen yoğun tepkiler sonucunda gösterimden kaldırıldığı açıklandı.
 

Müslümanlar yoğun tepki gösterdi

Filmin yönetimini Eli King, Müslümanlara hakaret dolu filmi ile batının İslam ve müslümanlara olan düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu. Cineworld'ün Çektiği ve Hazreti Muhammed'in kızı Hazreti Fatıma ile ilgili olan skandal  'Cennetin Hanımı (The Lady of Heaven)' filmi İngiltere'de yaşayan milyonlarca Müslümanı ayağa kaldırdı.
 

Tepkiler sonrası gösterimden kaldırıldı

Sadece İngiltere'de değil tüm dünyada Müslümanların tepki gösterdiği ve protesto ettiği film gelen tepkilerin ardından gösterime girmesinden sadece 4 gün sonra kaldırıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan yapım şirketi, 'The Lady of Heaven'ın gösterimleriyle ilgili son olaylar nedeniyle, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için filmin yaklaşan gösterimlerini ülke çapında iptal etme kararı aldık" ifadeleri kullanıldı.
 

Müslümanlar terörist gibi gösterildi

Söz konusu filmler Hz Muhammed'in kızı Hz Fatma'nın hikayesi anlatılıyor ancak terör örgütü DEAŞ'ın Irak saldırısı ile başlayan film teröristlerin acımasız cinayet sahnelerini Müslümanların üzerine yıkıyor. Filmin gösterime girmesi sonrasında Müslümanların verdiği tepkiyi İngiltere'de bazı dini liderler de destekledi. Müslümanlara karşı küfür içeren ve mezhepçi film gösterime girdikten sadece 4 gün sonra kaldırıldı.