Milyonların beklediği asgari ücret zammı için yeni tahminler

TAKİP ET

Milyonlarca çalışan 2023 asgari ücret zammı ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 'Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz' ifadelerini kullanmıştı. Peki, 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte yeni asgari ücret tahminleri…

Reklam
Reklam

2023 asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından merakla ve heyecanla bekleniyor. Yavaş yavaş yeni asgari ücrete ilişkin tahminler ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada dışında çalışanların kayıplarını telafi edilecek şekilde ücretlerin durumlarını yeniden gözden geçireceklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu mesajı sonrasında asgari ücrete ilişkin yeni tahminler ortaya çıkmaya başladı.

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Çalışanlar Şimdi merakla 2023 Asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtını araştırıyor. Geçmiş yıllara bakıldığında asgari ücrete Enflasyonun 5 ila 7 puan üzerinde artış yapıldığı görülüyor. 2022 yılının enflasyon rakamları ve Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcı Anketi göz önünde bulundurulduğunda ise Asgari ücrete yüzde 80’inin üzerinde bir artış yapılacağı tahmin ediliyor.

Asgari ücret 9 bin TL'ye kadar yükselebilir

Yıllık enflasyon tahminleri ve uzmanların yorumları ile birlikte asgari ücrete bu yıl rekor bir zam geleceğini söylemek mümkün. Hatta birçok kişi Asgari ücretin 9000 TL ve üstü olacağını tahmin ediyor. Asgari ücretle net rakamlar ise Aralık ayında belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandıktan sonra ortaya yeni rakamlar çıkacak.