Milyonların beklediği karar geldi: Emekliye 1500 TL zam! 3600 ek göstergede son durum!

TAKİP ET

Milyonlarca çalışan memuru ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlenmesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Öğretmen, polis, sağlık çalışanları gibi birçok meslek grubunu ilgilendiren düzenlemeyle ilgili milyonlarca kişinin beklediği açıklama sonunda geldi. Memur ve emekli memurlara 1500 TL zam geldi. İşte 3600 ek göstergedeki son durumla ilgili detaylar…

Reklam
Reklam

Milyonların beklediği karar geldi: Emekliye 1500 TL zam! 3600 ek göstergede son durum!
Çok sayıda memurun ve memur emeklisinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili açıklama geldi. Yıllardır beklenen bu düzenleme cepleri rahatlatacak. Ancak bugün açıklanan 3600 ek gösterge düzenlemesi şubat ayından bu yana bekleniyordu. Taslaktaki son dakika gelişmesi sonunda açıklandı. 1500 TL zammın maaşlara yapılacağı ortaya çıktı. Son aylardaki dar zamanlara ilaç gibi gelen 3600 ek göstergenin kimlere verileceği ise yeni merak edilen konu. Peki, 1500 TL zamdan kimler faydalanabilecek? Zam ön lisans mezunları için geçerli olacak?
Türkiye’de uzun zamandır gündemde olan görüşmelerden birisi 3600 ek gösterge düzenlemesiydi. Özellikle öğretmenlerin, din görevlilerinin, sağlık çalışanlarının ve polislerinin beklediği önemli eşik sonunda aşılıyor. Memurların ve emeklilerinin gündemlerinin ilk sırasında yer alan maaş tazminatı oranları sonunda artışa geçiyor. Memur emeklilerine sonunda 3600 ek gösterge düzenlenmesiyle müjde geldi.

Ek gösterge düzenlemesi kimlere verilecek sorusuna vatandaşlar merakla cevap arıyor. Yıllardır hükümetin gerçekleştireceği sözünü verdiği düzenlemenin hayata geçmesiyle birçok memur emeklisi ve memur çalışan umut doldu. Cumhurbaşkanından gelen açıklamayla milyonlarca kişi sevinçli. Erdoğan, sağlık çalışanları ve onların dışındaki önemli bir kesimi ilgilendiren bu düzenlemenin yıl bitmeden neticelendirileceğine dair açıklama yaptı. 2022 bitmeden önce…
Yıl bitmeden yapılacak bu düzenlemeyle sınıf, unvan, hizmet ya da dereceye göre güncellemelerin yapılacağı açıklandı. Devlet memuru olarak çalışanları maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin tekrar hesaplanmasını da sağlayacak düzenlemede artık son aşamalara gelindiği bildirildi. Yapılan son dakika açıklamalarında 3600 ek gösterge maddesiyle yüzde 25’e kadar artış olması beklenmektedir. Emekli maaşı 6000 TL olan öğretmenin 1500 TL artacağı bu düzenleme kapmasında değerlendirilmektedir.
Çalışan memurların yanı sıra memur emeklileri tarafından da 3600 ek göstergesi beklenen bir haberdi. Şimdi emekli ikramiyelerinin de paralel olarak artışa geçeceği bu maddeye göre mevcut 200 bin TL ikramiye, 250 bin TL’ye kadar yükselecek. Artık 3600 ek gösterge maddesinin Mayıs ayında TBMM’den yürürlüğe girmesi bekleniyor.