Mimar Başak Cengiz kimdir, katili kim, neden öldürüldü? Başak Cengiz cinayeti nedir?

TAKİP ET

Son dönemde artan kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Mimar Başak Cengiz cinayeti sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Kullanıcılar mimar Başak Cengiz kimdir, katili kim, neden öldürüldü ve Başak Cengiz cinayeti nedir sorularını araştırıyor.

Reklam
Reklam

Dün akşam Barbaros Mahallesinde bir site önünde yürüyen Başak Cengiz, 27 yaşındaki Can Göktuğ B’nin kılıçla saldırısına uğradı. Önünde yürüdüğü sitede oturduğu öğrenilen Başak Cengiz, saldırı sonucunda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Başak Cengiz doktorların tüm uğraşlarına rağmen kurtarılamadı.
Olayın ardından zanlı Can Göktuğ gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı Anadolu Adalet Sarayına getirilip savcılıkta ifadesi alındı. Zanlı ifadesinde suçunu itiraf ederken, savcılık anlı hakkında “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve silahla tehdit suçlarından mahkemeye sevk edildi.
Göktuğ B, verdiği ifadesinde o gün sinirli ve moralinin bozuk olduğunu anlık bir öfkeyle istemeden yaptığını söylerken daha kolay olması nedeniyle bir kadını öldürmeyi tercih ettiğini söyledi.
Zanlı Başak Cengiz’i tanımadığını olayda kullanılan kılıcı ise çantasında taşıdığını ifade edip, Başak Cengiz’i gördükten sonra arkasından gelerek kılıcı 4 kez sapladığını belirtti.
Şüphelinin annesi ve avukatı Ayşe Nejla Yomralıoğlu da müvekkilinin 14 yaşından itibaren psikolojik tedavi gördüğünü söyleyerek yaptığı savunmasına ilaçlarını düzenli kullanmaması sonucu 2-3 senedir tedaviyi de kabul etmediğini ekledi.
Avukat Yomralıoğlu, Göktuğ B’nin sorunlarının göz önüne alınarak CMK 74’üncü maddesi kapsamında şüphelinin gözlem altında tedavi edilmesi talep edildi.
Nöbetçi Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu ikrar etmesi ve yeterli delilerin olması kapsamında Can Göktuğ B’nin tutuklanmasına karar verdi.
 

başak cengiz kadın cinayeti