Miraç Kandili namazı ne zaman, saat kaçta kılınmalı? Miraç Kandili namazı nasıl ve kaç rekât kılınır?

TAKİP ET

İslam alemi için mübarek gün ve gecelerden en önemlisi arasında yer alan Miraç Kandili Receb ayının 27'in gecesi yani bugündür. Miraç Kandili'nde Müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınmıştır. Bu geceyi ibadet ve dua ile geçirecek olan Müslümanlar Miraç Kandili'nde kılınacak olan namazları araştırmaya başladı. Peki Miraç Kandili namazı ne zaman, saat kaçta kılınmalı? Miraç Kandili namazı nasıl ve kaç rekât kılınır? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

İslam alemi için mübarek gün ve gecelerden en önemlisi arasında yer alan Miraç Kandili Receb ayının 27’in gecesi yani bugündür. Miraç Kandili’nde Müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınmıştır. Bu geceyi ibadet ve dua ile geçirecek olan Müslümanlar Miraç Kandili’nde kılınacak olan namazları araştırmaya başladı.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır?
Miraç Kandili gecesi yatsı namazından sonra 12 rekât hacet namazı kılınır. Namazın her rekatında bir Fatiha Suresi ve 10 İhlas Suresi okunur. Kılınacak bu namaz 100 rekât olarak ta kılınabilir. 
Miraç Kandili gecesinde kılınacak namaza şu şekilde niyet edilir: “Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle.”
Miraç Kandili namazı şu şekilde kılınır:

Namaz 2 rekâtta bir selam verilir. 

Her rekâtta Fatiha Suresi’nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur. 

İlk rekatlarda Fatiha Suresi’nden önce Sübhaneke okunur.

Fatiha Suresi’nden önce besmele çekilir, İhlas Sureleri ve Sübhaneke’den önce besmele çekilmez. 

Namazın tamamını peş peşe kılmak zorunlu değildir, ara verilerek, tekrar abdest alınarak ta kılınabilir. Namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat edilerek ertesi gün ikindi namazına vaktine kadar kılınabilir. Miraç Kandili namazını için belirli bir saat yoktur. Akşam namazından sonra isteyen herkes namazı kılabilir. 
Miraç Kandili’nin önemi nedir?
Peygamber Efendimizin (S.A.V) peygamberliğinin 12. Yılında, hicretten on sekiz ay önce, mübarek üç ayların ilki olan Receb ayının 27. Gecesinde Huzur-u Kibriyaya uzanan mübarek yolculuğudur. Miraç Kandili gecesini ibadetlerle geçirmek çok önemlidir.  “Ben miradan daha güzel bir şey görmüş değilim” hadisi şerifinde bulunan Peygamber Efendimiz Miraç yolculuğundan dönerken ümmeti için hediyelerle dönmüştür. 
Peygamber Efendimiz Miraç yolculuğundan dönerken ümmeti için getirdiği hediyeler şunlardır:

Beş vakit farz olan namaz

“Amenerrasulü” olarak bilinen ayetler

İsra Suresi’nin 22-39. Ayetlerinde bahsedilen on iki adet İslam prensibi

İyi amele niyetlenen kişiye (onu yapamasa bile) bir sevap; eğer yaparsa on sevap yazılacağı; fakat kötü amele niyetlenen kişiye (onu yapmadığı müddetçe) hiçbir günahın yazılmayacağı; ancak işlediği zaman da sadece bir günah yazılacağı müjdesini getirdi.

miraç kandili Miraç Kandili namazı Miraç Kandili namazı nasıl kılınır