Miraç kandili ne zaman? Recep ayının 27.gecesi faziletleri nelerdir? Recep ayının 27.gecesi yapılması gereken ibadetler

TAKİP ET

Üç ayların ilk kandilini geçirmemizden sonra gözler ikinci kandile çevrildi. Miraç Kandilinin önemi müslümanlar tarafından bilinmektedir. Recep ayının 27. gecesi faziletleri nelerdir? Miraç kandili ne zaman? Recep ayının 27.gecesinde neler yapılması gerekir? Miraç Kandili hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Müslüman aleminin önem verdiği kandillerden Miraç Kandiline sayılı günler kaldı. Miraç gecesi her yıl olduğu gibi 2022'de de dualar ve ibadetlerle geçirilmektedir. Miraç kandili ne zaman? Recep ayının 27. gecesi faziletleri nelerdir? Recep ayının 27.gecesi neler yapılır? Recep ayının 27.gecesi okunacak dualar nelerdir? 

Recep ayının 27.gecesi ne zaman? 

Miraç Kandili, Recep ayının 27. gecesine denk gelmektedir. 2022 yılındaki Miraç Kandili ise 27 Şubat Pazar tarihinde denk gelmektedir. Daha doğrusu Miraç Kandili'nin günü 28 Şubat Pazartesiye denk gelirken, Miraç Kandilinin gecesi ise 27 Şubat Pazarı 28 Şubat Pazartesiye bağlayan gece olmaktadır.

Recep ayının 27.gecesinin faziletleri

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayı ihsan ve bereket ayı olarak niteleniyor. Recep ayında yapılması gereken ibadetler ve kılınması tavsiye edilen namazlar var. Recep ayının 27. gecesinde yapılan ibadetlerin ise özel bir yeri bulunuyor.

Hazreti Muhammed Recep ayının hikmetine dair şöyle buyuruyor;

-"Recep Allah"ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümetimin ayıdır" (Buhârî).

Peygamberin 'Allahın ayı dediği' Recep ayının önemi ve bu ayda yapılacak ibadetlerin sevabı büyüktür. Recep ayındaki en kutsal gece ilk haftadaki perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Bu gece Regaip Kandili gecesidir ki 'ihsan gecesi' olarak nitelenir.

Recep ayında peygaberimizin ettiği dua

Peygamberimiz Ramazan ayı dışında en fazla Recep ve Şâban aylarında oruç tutmuşlardır. Recep ayı girdiğinde de peygamberimiz şu duayı sık sık okumuştur

Allahümme bârik lena fî recebe ve şa'bân ve belliğna ramazan

Manası : Allah'ım Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.

Recep ayında çekilecek zikirler 

Recep ayında sabah akşam her gün 70 kere istiğfarda bulunmak gerekir. “ ALLAHümmeğfirli verhamni ve tüb aleyye” istiğfarını çekmelidir.

Her 10 gününün zikirleri 100 kere okunacak.

1 ile 10 arası : Subhanel hayyil gayyum

10'u ile 20'si arası : SubhanALLAHil ehadis samed

20'si 30'u arası : SubhanALLAHi-r raufi

Miraç kandili ne zaman 2022 recep ayının 27.gecesi ne zaman Miraç kandilinde yapılması gerekenler recep ayı faziletleri