MİT haberi nedeniyle hüküm giyen Murat Ağırel ve Barış Pehlivan teslim oldu!

TAKİP ET

Libya görevindeyken hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenazesine ilişkin haber yapan ve kimlik bilgilerini ifşa ettikleri yönünde hakkında dava açılan Murat Ağırel ile Barış Pehlivan, hüküm giymelerinin onanması sonrası cezaevine girmek için teslim oldular.

Reklam
Reklam

Gazeteci Murat Ağırel ve Barış Pehlivan, Libya görevi sırasında hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesini haber yapmaları nedeniyle 'İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçlamasında haklarında dava açılmış ve tutuklanmışlardı. 



Mahkeme heyeti Barış Pehlivan'a 3 yıl 9 ay, Murat Ağırel'e de 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası vermişti. 9 Eylül tarihinde gerçekleştirilen duruşmada ise Barış Pehlivan ve Murat Ağırel tahliye edilmişti.



İstisnaf mahkemesine başvuran gazetecilerin başvurusu reddedildi ve son alınan kararda kendileri için verilen hapis cezaları onandı. Murat Ağırel ve Barış Pehlivan ise cezaevine teslim olmak için bugün Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Avukatları eşliğinde infaz savcılığına giden Pehlivan ve Ağırel, kimliklerini görevlilere teslim ettiler be bir süre işlemlerin tamamlanmasını beklediler.

Murat Ağırel Barış Pehlivan mit haberi cezaevi