MİT'ten nokta operasyon! Terörist İzzetin İnan etkisiz hale getirildi

TAKİP ET

Terörle mücadele kesintisiz olarak devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröre karşı verdiği mücadele sürerken düzenlenen operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Bu sayıya MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği nokta operasyonda bir yenisi daha eklendi.

Reklam
Reklam

Terörle mücadele kesintisiz olarak devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröre karşı verdiği mücadele sürerken düzenlenen operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Bu sayıya MİT’in Irak’ın kuzeyinde düzenlediği nokta operasyonda bir yenisi daha eklendi. MİT tarafından Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyon kapsamında PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden İzzetin İnan etkisiz hale getirildi. Öldürülen terörist İnan’ın örgütün silahlı eylemlerini de yöneten sözde konseyin üyesi olduğu bilgisine de ulaşıldı. İşte MİT’in nokta operasyonunun tüm detayları…

MİT’ten Bir Başarılı Operasyon Daha

Milli İstihbarat Teşkilatı, bir süredir sürdürdüğü çalışma sonucunda Irak’ın kuzeyinde düzenlediği terör operasyonu kapsamında PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden İzzetin İnan’ı etkisiz hale getirdi. İzzetin İnan’ın örgütün silahlı eylemlerini yöneten sözde konseyin de üyesi olduğu bildirildi. Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, terörist İzzetin İnan, MİT tarafından Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde takibe alındı. Duhok-Gara bölgesinde örgüt kadrolarıyla toplantı halinde olduğu aktarılan İnan, MİT’in başarılı operasyonu ile yanındaki teröristlerle beraber etkisiz hale getirildi. Örgüte 1992 yılında katıldığı aktarılan İnan’ın Suriye ve Irak’ta terör faaliyetleri yürüttüğü ve güvenlik güçlerine yönelik bazı eylemlerin talimatını verdiği de belirlendi.

Orman Yangınının Talimatını Vermiş

Öte yandan Hatay’da 9 Ekim tarihinde başlayan ve 2 gün içerisinde 400 hektarlık alanı küle çeviren orman yangınıyla ilgili çok büyük tepkiler gelmesi üzerine terör örgütü ‘biz yapmadık’ şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Orman yangınının talimatını Suriye’deki sözde Afrin bölge yönetiminde yer alan ve 1 milyon liralık arananlar listesinde, turuncu kategorisinde bulunan Selahattin kod adlı terörist İzzetin İnan ile Afrin uyruklu terörist Suvar Derweş’in verdiği belirlendi.