MİT'ten Süleymaniye'de nokta atışı operasyon! Hüseyin Şibli kimdir? Hüseyin Şibli öldürüldü mü?

TAKİP ET

MİT, gerçekleştirdiği nokta atışı operasyonla bir başarıya daha imza attı. Operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde Suriye Özerk yönetim merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli, SİHA ile etkisiz hale getirildi. MİT'in Irak'ın Süleymani'ye kentindeki operasyonu gündem oldu.

Reklam
Reklam

MİT, gerçekleştirdiği nokta atışı operasyonla bir başarıya daha imza attı. Operasyonda terör örgütü PKK’nın sözde Suriye Özerk yönetim merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli, SİHA ile etkisiz hale getirildi. MİT’in Irak’ın Süleymani’ye kentindeki operasyonu gündem oldu. Kuzey Irak’ta PKK’nın üst düzey ismine MİT’ten nokta atışı operasyon düzenlendi. Sosyal medyanın gündemine yerleşen operasyonla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. MİT’in operasyonunda terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli, SİH ile etkisiz hale getirildi. İşte detaylar…

MİT’ten Nokta Atışı Operasyon

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, Ferhat Derik kod adlı terörist Hüseyin Şibli, terör örgütünün sözde Kandil yönetimi tarafından Irak’ta görevlendirildi. Alınan bilgilere göre, Kandil’deki terör elebaşları, terörist Şibli’nin bölge dışı üçüncü ülkelerle çıkar ilişkisi kurması ve Irak’ta yeni bir terör yapılanması oluşturmayı hedefliyordu.



Hüseyin Şibli Kimdir?

Ferhat Derik kod adlı terörist Hüseyin Şibli, MİT operasyonu ile Irak’ın Süleymaniye kentinde aracının içinde SİHA ile etkisiz hale getirildi. Sözde Kandil yönetiminin Suriye’deki yapılanmasının önemli isimleri arasında olan Şibli, Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in en yakınındaki isimlerden biriydi. Aslen Suriye/El-Malikiyeli olan terörist Şibli, Abdullah Öcalan’ın Suriye’de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK’ya katıldı. Suriye’nin Halep kentiyle Irak’ın kuzeyindeki Gara ve Kandil’de terörist faaliyetlerde bulunan Şibli, 2014 yılında Suriye’de PKK’nın kontrol sağladığı yerleşim yerlerinden sorumlu sözde yürütme konseyi üyeliğine getirildi. Terörist Hüseyin Şibli, 2019 yılından itibaren terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetim merkez konseyi eş başkanı olarak faaliyet yürütmekteydi.