Mobil imza nedir, ücretli midir? 2022 mobil imza başvurusu

TAKİP ET

Dijital ortamdaki işlemlerin gerçekleştirilmesi adına önemli olan mobil imza bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. 2022 mobil imza başvurusu terimleri internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki mobil imza nedir, ücretli midir? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar günlük hayatlarındaki pek çok işlemi dijital ortam üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Dijital ortamdaki işlemlerin gerçekleştirilmesi adına önemli olan mobil imza bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Mobil imzanın ne olduğu ve ücretli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. 2022 mobil imza başvurusu da arama motorlarına yazılan terimler arasında bulunuyor. Peki mobil imza nedir, ücretli midir? 
Mobil İmza Nedir, Ücretli Midir?
Dijital ortamda işlemlerini yapan kişilerin anında evraklarını imzalamalarına yarayan imza şekline monil imza adı verilemektedir. Mobil imza elektrik ortamdaki parmak izi olarak da adlandırılabilir. Mobil imzanın ücretli olup olmadığı sorusu da insanların merak ettiği bir başka soru olarak öne çıkmaktadır. 
Mobil imza Vodafone, Turkcell ve Turk Telekom operatörleri üzerinden farklı ücretlerle sağlanmaktadır. Turkcell mobil imza için aylık  8 TL, Vodafone aylık 5 TL ve Turk Telekom ise 4,85 TL aylık ücret almaktadır. İlk kez başvuru yapanlardan 4 TL’lik ekstra bir ücret de tahsil edilmektedir. 
2022 Mobil İmza Başvurusu 
Mobil imza başvurusunda bulunmak isteyen insanların izlemeleri gereken süreç operatöre göre değişiklik göstermektedir. 
Vodafone hattı üzerinden başvuru yapacak olan faturalı veya faturasız hat sahipleri 542 numarasını arayarak başvuruda bulunabilirler. Bunun için gerekli evrakları Vodafone şubelerine getirmek yeterli olacak. 
Turkcell hattı üzerinden başvuru yapmak isteyenler mobil uygulama veya Turkcell’in internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru için gerekli evrakların tamamlanmasıyla birlikte başvuru süreci yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamlanıyor. 
Turk Telekom hattı üzerinden başvurular sadece faturalı hat sahibi kişiler için geçerli olmaktadır. Turk Telekom’un müşteri hizmetlerini arayarak mobil imza başvuru işlemlerine başlayan kişiler kimlikleri ve diğer gerekli evrakları Turk Telekom şubelerine getirerek resmen başvuru yapmaktadır. Başvuru işlemleri yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. 

2022 mobil imza başvurusu mobil imza nedir mobil imza ücreti Vodafone Turkcell Turk Telekom E-Devlet