Modem geçmişi görünür mü? Modem geçmişine nasıl bakılır? Modem geçmişine nasıl silinir?

TAKİP ET

Modem geçmişine nasıl bakılacağı birçok kişinin merak ettiği bir konudur. İnsanlar günlük hayatta birçok siteye giriş yapmaktadır. Bazı zamanlarda giriş yaptıkları yerleri görülmesini istememektedir. Bu nedenle modem geçmişinin nasıl silineceği merak ediliyor. Peki, Modem geçmişi görünür mü? Modem geçmişine nasıl bakılır? Modem geçmişine nasıl silinir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Modemler, internete kablosuz veya kablolu bir şekilde bağlanmayı sağlayan aygıtlar olarak yer alıyor. İnternete bağlı kalan insanlar pek çok siteye girebilir, uygulamalarda takılarak sohbetler edebilir. Bazıları modeme bağlı olan cihazların internet geçmişini öğrenmeye çalışabiliyor. Bu nedenle modem geçmişinin nasıl silineceği merak ediliyor.  Aslına bakılırsa bu bazı modemler için mümkün olan bir olay. Yani bazı modemler internete bağlanan cihazların verilerini tutarak aktivitelerini not ediyor. Yani internet üzerinden gerçekleştirilen işlemler modemde kayıt altına alınıyor. Peki, Modem geçmişi görünür mü? Modem geçmişine nasıl bakılır? Modem geçmişine nasıl silinir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Modem Geçmişi Görünür mü?

İnternet kullanan birçok kişi modem geçmişinin görünüp görünmediğimi merak etmektedir. Bu soruya kesin bir cevap verilemez. Çünkü bazı modemler bu özelliği desteklerken bazı modemlerde kayıt tutulmuyor. Her modemde kayıt tutulmadığı gibi bu özellik yalnızca bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Bunu öğrenmenin yolu internet üzerinden modemin teknik özelliklerini incelemek veya modem arayüzüne girip böyle bir özelliğin olup olmadığını keşfetmek.

 

Modem Geçmişine Nasıl Bakılır?

Modem geçmişine nasıl bakılacağı birçok kişinin merak ettiği bir konudur.  İnsanlar günlük hayatta birçok siteye giriş yapmaktadır. Bazı zamanlarda giriş yaptıkları yerleri görülmesini istememektedir.  Modem geçmişine bakmak isteyen bir kişinin birçok aşamayı yerine getirmesi gerekiyor.

Özetle bu aşamalar şu şekilde yer alıyor:

Modem IP’sini keşfetme

Modem arayüzüne girme

Modem geçmişini temizleme

Sırayla yapılan bu işlemler sonrasında modem geçmişine ulaşılır ve ardından modem geçmişi temizlenebilir.

 

Modemin IP’sini Bulun

Modemin IP adresi genel olarak “192.168.1.1” şeklinde yer alıyor olsa da bazı modemlerde farklı bir adres kullanılabiliyor olabilir. Eğer internet tarayıcısında URL kısmına “192.168.1.1” yazıldığında modem arayüzüne bağlanmıyor ise bu başlık altında anlatacak olduğumuz adımların uygulanmasıyla bu sorun çözülebilir.

Modemin IP adresini bulmak için uygulanması gereken adımlar:

Windows işletim sisteminde “Başlat + R” tuşlarına basarak “CMD” yazıp uygulamayı başlatın. Aynı şekilde görev çubuğundaki arama kısmından da bu işlem uygulanabilir.

Bir diğer aşamada “ipconfig” yazdıktan sonra ekranda yer alan ifadelerde “Default Gateway” olanını bulun. Bu ifadenin karşısında IP adresi belirtiliyor.

IP adresini aldıktan sonra tarayıcıda URL kısmına yazıp IP’ye bağlanın. Sonrasında modem arayüzü açılacak.

 

Modem Arayüzüne Girin

Modem arayüzüne girdikten sonra giriş paneli kullanıcıları karşılayacak. Giriş panelini aşmak için yapılması gereken kullanıcı adı ve şifreyi girmek. Bu bilgi her modemde farklılık gösterebiliyor. Bundan dolayı kullanıcı adı ve şifreyi öğrenmek için modemin kılavuzunu incelemek veya modemi dağıtan servis sağlayıcısına ulaşmak gerekiyor. Bunların yanı sıra bir diğer yöntem internet üzerinden modem hakkında bilgi alıp kullanıcı adı ve şifreyi öğrenmek. Ayrıca internette modem ile ilgili kullanım kılavuzu bulunabilir.

 

Modem Geçmişine Nasıl Bakılır?

“Modem geçmişine nasıl bakılır?” sorusuna burada cevap veriyoruz. Modem arayüzüne eriştikten sonra “sistem günlükleri”, “sistem logları”, “system logs” veya buna benzer bir isimde menü bulunmalıdır. Bu menü genellikle sistem araçlarında yer alabiliyor. Modemden modeme değişiklik gösterdiği için net bilgi veremeyiz. Eğer menüleri karıştırdığınızda böyle bir özellik ile karşılaşmıyor iseniz modem sistem günlüğü tutmuyor olabilir.

 

Modem Geçmişini Temizleyin

Modem geçmişini temizlemek için eğer sistem günlüklerine ulaştıysanız yapılması gereken şey bu kayıtları kaldırmak. Bunun için sistem günlüklerinin bulunduğu sayfada “kayıtları temizle” benzeri bir buton olmalıdır. Bu butona basıldığında sistem günlükleri temizleniyor olacak.

 

Modeme Bağlı Cihazların Ne Yaptıklarına Nasıl Bakılır?

Modeme bağlı cihazların ne yaptıklarını görmek için modem arayüzünde sistem günlükleri üzerinden inceleme yapılabilir. Sistem günlüklerinde hangi cihazın ne işlemi gerçekleştirdiği belirtiliyor fakat bunlar genellikle IP adresi şeklinde veya farklı şekillerde yer alabilir.

 

İnternet Geçmişine Nereden Bakılır?

Kullanıcıların sorduğu sorulardan birisi “İnternet geçmişine nereden bakılır?” olmaktadır. Bir internet kullanıcısı kendi cihazındayken internet geçmişine erişmek için internet tarayıcısını başlatmalı ve sonrasında “CTRL + H” tuşlarına basarak geçmişe ulaşmalı. Bunun yanı sıra seçenekler arasından “geçmiş” seçilerek de bu işlem uygulanabilir.

 

Modeme Kimler Bağlı Programı Nedir?

İnternet üzerinde modeme kimler bağlı programı bulunuyor. Bu yazılımları kullanmak profesyonellik istediği için normal kullanıcıların bu tür yazılımlarda tecrübe elde etmesi biraz uzun sürebilir. Örneğin GlassWire uygulaması belirtilebilir. Ayrıca modem arayüzü üzerinden de modeme bağlı olan kullanıcılara ulaşılabiliyor.

Modem geçmişi görünür mü Modem geçmişine nasıl bakılır Modem geçmişine nasıl silinir