Moringa bitkisinin yararları nelerdir? Moringa hangi yemeklerde kullanılır?

TAKİP ET

Şifa deposu olarak bilinen moringa bitkisi birçok alanda kullanılmaktadır. Bu bitkiyi kullanmak isteyen kişiler internette moringa bitkisinin yararları nelerdir ve moringa hangi yemeklerde kullanılır araştırıyor. İşte mucize ağaç adı verilen moringa bitkisinin yararları.

Reklam
Reklam

Moringa bitkisi, besleyici değerleri nedeniyle oldukça yararlı bir bitkidir. Mucize ağaç olarak da adlandırılan moringa bitkisi, sıklıkla Kuzey Hindistan bölgesinde yetiştirilmektedir.

Moringa bitkisinin yararları nelerdir?
Moringa bitkisi zengin vitamin, mineral ve amino asit kaynağıdır. İçeriğinde A, C ve E vitamini barındırmasının yanı sıra kalsiyum, potasyum ve protein bakımından da oldukça zengindir.
Moringa yapraklarında, çiçeklerinde ve tohumlarında flavonoidler, polifenoller ve askorbik asit adı verilen antioksidanlar içermektedir. Bu antioksidanlar, hücre hasarlarıyla savaşan moleküllerdir. Yapılan bir araştırmada yaprakta bulunan besin takviyesinin çiçek ve tohumlara göre daha fazla antikoksidan içerdiği tespit edilmiştir.
Moringanın yararları şöyle sıralanabilir:
-İçerdiği A vitamini konsantrasyonu ile göz sağlığını korur.
-Sindirim sisteminin işleyişini düzenler ve kabızlığı önler.
-Metabolizmayı hızlandırarak vücutta yağ depolanmasını engeller. 
-Tokluk hissi verir, zayıflamaya yardımcı olur.
-Moringa yaprağı, doğal bir anti-aging yani yaşlanma karşıtı özellikler barındırır. Moringa çayı tüketiminde cildin yaşlanması yavaşlar. Cilt, saç ve tırnak için faydalıdır.
-Moringa yaprağı tozu, vücut glikoz seviyesini düşürmede ve diyabetik hastalardaki hücre hasarını azaltmada etkilidir.
-Kan şekerini ve kolesterolü düşürür.
-Kalp hastalıkları ve damar sertliğine karşı vücudu korur.
-Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılır.
-Karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Moringa nasıl tüketilir?
Moringa bitkisi Türkiye’de en çok çay olarak tüketilmektedir. Bitkinin yaprakları toz haline getirilerek öğütülüyor ve hamurişi, tatlı gibi birçok alanda kullanılıyor. Bunun yanında moringa ile sebze yemekleri ve salatalarda yapılmaktadır. 
 

moringa bitkisi moringa bitkisinin yararları