Motorin ve benzin zammı son dakika! 30 TL'yi geçebilir bu gün belli olacak

TAKİP ET

Benzin ve motorin zammı son dakika gelişmeleri hem araç sahipleri hem de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Sosyal medyada dün motorine 2 liranın üzerinde zam geleceği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialar EPGİS tarafından yalanlanmıştı. Akaryakıt zammı ile ilgili açıklama yapan EPGİS açıklamasının devamında zam beklentisi olduğunu da belirtmişti. Peki, 14 Haziran bugün benzin ve motorine zam var mı? Bugün akaryakıt zammı var mı?

Reklam
Reklam

Akaryakıt zammı son dakika haberleri araç sahipleri ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Şu anda İstanbul'da Benzinin litresi 30 TL'ye dayanırken motorinin litresi de farklı değil. Sosyal medyada Dün yeni bir zam iddiası gündeme gelmiş ancak kısa süre sonra bu iddialar EPGİS tarafından yalanlanmıştı. Dün gündeme gelen iddialar yalanlansa da açıklamanın devamında zam beklentisi olduğu vurgulanmıştı. Benzin ve motorine yeni bir zam gelmesi halinde Türkiye'de akaryakıtın litresi ilk defa 30 TL'nin üstüne çıkacak. Araç sahipleri bu konuda tepkilerini sosyal medyadan dile getirirken kontak kapatma eylemi çağrısı da yapılıyor.
 

Yılbaşından bu yana %119 arttı

Milyonlarca kişi günlük olarak akaryakıt fiyatlarına yakından takip ediyor. brent Petrol fiyatının dünya genelinde gösterdiği artış ve Türkiye'deki döviz kurları nedeniyle benzin fiyatları her gün değişiyor. yılbaşından bu yana motorine yapılan zam %119 oldu.

Geçtiğimiz hafta yapılan art arda zamların üstüne dün sosyal medyada motorine 2.60 TL zam geleceği yönünde iddialar gündeme geldi. EPGİS bu iddiayı yalanlasa da Piyasalarda oluşacak değerlerin belirleyici olduğunu belirterek yeniden zam sinyalleri verdi.
 

30 TL'nin üstüne çıkabilir

EPGİS tarafından yapılan bu açıklama ile birlikte bugün için yeni bir zam beklentisi oluştu. Piyasaların bugünkü durumuna göre benzin ve motorin zammı konusunda yeni adımlar atılacak. Benzin ya da motorine yapılacak olan bir zammı birlikte Türkiye'de akaryakıtın litresi 30 TL'nin üstüne çıkmış olacak.