Motorin ve LPG fiyatlarında flaş karar! Araç sahiplerinin dikkatine!

TAKİP ET

Araç sahipleri tarafından akaryakıt fiyatlarına ilişkin gelişmeler merakla araştırılıyor. Bugünden itibaren geçerli olan zamda motorinin litresinin 32 kuruş artması bekleniyordu. Fakat zam yapılmama konusunda karar alındı. LPG'ye ise gece yarısını geçerken 1 TL indirim geldi. Akaryakıt fiyatlarına dair haberimizin detayları…

Reklam
Reklam

Petrol fiyatlarındaki hareketlilikle beraber motorin ve benzin fiyatları da aracı olan kişiler tarafından araştırma konularından birisi. Uluslararası piyasalarda 6 Mayıs günü Brent petrolün varili 111,59 dolardan işlem gördü. Vatandaşlar bunun üzerine akaryakıt fiyatları arttı mı, sorusunu araştırmaya başladı. Araç sahipleri zam mı gelecek, merakındayken indirim haberi geldi. LPG, gece yarısından sonra 1 TL azaldı. Bu indirimle birlikte 10,68 TL seviyelerine geriledi.
Motorin ve benzinde herhangi bir değişiklik olmadı. Bugün itibariyle geçerli olacak şekilde motorine 32 kuruş zam beklenirken, yapılmama kararı alındı.
Motorin ve benzin fiyatları
Güncel fiyatlara göre;
Benzinin litresi ortalama olarak 20,35 TL’den satılıyor.
İstanbul’da motorinin litre fiyatı ise 22,04 TL.

Akaryakıt fiyat hesaplaması nasıl yapılıyor?
Akaryakıt fiyatının ne olacağı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenen ürün fiyatının ortalmasının dolardaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından belirleniyor. Bu fiyat alındıktan sonra firmalarca uygulanan fiyat, rekabet ve benzeri sebeplerle, kentlere göre değişiklikler gösterebilmektedir.
EPGİS indirim ve zam duyurusu
EPGİS sendikası, EPDK’nın fiyatlardaki değişikliklerine ilişkin açıklamaları yaparken, hakkında bulunan suç duyurusu davası sonlanana kadar vatandaşlarla akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri paylaşmayacağını açıklamıştı.