Motorinden sonra benzine zam geliyor! Bu gece yarısı benzinin litresi 1,45 TL artacak

TAKİP ET

Türkiye'de ocak ayından bu yana akaryakıt zamları peş peşe gelmeye devam ediyor. Dün gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1 lira 95 kuruş zam yapılmıştı. Hemen ardından LPG fiyatlarına zam geleceği iddia edilmişti. Şimdi de benzin fiyatları ile ilgili yeni iddialar gündemde. 10 Haziran gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 45 kuruş zam gelecek.

Reklam
Reklam

Akaryakıt zammı haberleri nedeniyle araç sahipleri artık kontak kapatacak duruma geldi. 8 Haziran Çarşamba gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 95 kuruşluk zam yapılmıştı. Bugün gelen yeni zam haberi ise benzinin litre fiyatına oldu. Petrol fiyatlarında yaşanan artış ve dolar TL kuru yükselmesi nedeniyle Cuma gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 45 kuruşluk zam bekleniyor. Aynı zamanda LPG’ye de 45 kuruş zam yapılması gündemde.
 

Güncel benzin ve motorin fiyatları

Bugün itibariyle benzin litre fiyatı İstanbul'da 26,23 TL olurken Ankara'da 26, 34, İzmir'de ise 26,35 TL'den satılıyor. Motorinin litre fiyatında önceki gün yapılan zammın ardından İstanbul'da 27,89 TL, Ankara ve İzmir'de ise 28,01 TL'den satılıyor. LPG fiyatlarına bakacak olursak İstanbul Anadolu Yakası'nda 11,61 TL, Avrupa Yakası'nda 11,82 TL, Ankara'da 10 1,85 TL ve İzmir'de ise 11,55 TL olduğunu görüyoruz.
 

Motorin 28 liraya dayandı

Yapılan son zamların ardından motorinde 28 lira sınırına dayandı. Aynı şekilde benzinin litre fiyatına bu gece yapılacak olan adamlar sonrasında 28 lira sınırına yaklaşması bekleniyor. Benzin ve LPG için zam iddiaları gündeme gelirken bugünlük motorine herhangi bir zam olmadığı öğrenildi.