Motorine 1 liradan fazla indirim geliyor! Benzine minik indirim gelmişti motorine büyük indirim geliyor

TAKİP ET

Güncel benzin ve motorin fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Brent petrolün varil fiyatının da yaşanan düşüş sonrasında 23 Haziran tarihinde benzin fiyatlarına 25 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Dolar ve brent petrol fiyatlarında bir değişiklik olmaması halinde motorine büyük indirim geleceği öğrenildi. 25 Haziran Cumartesi günü motorin indiriminin pompaya yansıyacağı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Brent petrolün varil fiyatının da yaşanan düşüş ve TL dolar kurunda son günlerde görülen yatay seyir nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarına indirim bekleniyordu. Benzinin litre fiyatına 23 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruşluk bir indirim yapıldı. Ancak bu indirim vatandaşları tatmin etmedi. Benzinin litre fiyatına yapılan indirim az bulunurken motorinin litre fiyatına da indirim olacağı yönünde bilgiler gelmeye başladı. Alınan bilgiye göre motorinin litre fiyatına 1 liradan fazla indirim yapılacak.

Yılbaşından bu yana büyük artış gösteren benzin ve motorin fiyatlarına indirim bekleniyor. Petrol fiyatları ve Dolar kuru Değişmezse cumartesi günü motorinin litre fiyatına 1 Lira 34 kuruş indirim gelecek.
 

Ham petrol fiyatları ne kadar?

14 Haziran tarihinde Plaza piyasalarda ham petrol fiyatı 123 doları görmüş ve yeni bir Zirve yapmıştı. Ham Petrol fiyatları 22 Haziran Çarşamba günü 107 dolara kadar geriledi. 23 Haziran Perşembe günü ise petrolün varil fiyatının da küçük bir artış gerçekleşti. Petrolün varil fiyatı şu sıralar 110 Dolar civarında işlem görüyor.
 

Bir yılda büyük zam

Dünyada Petrol fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle 1 yılda İstanbul'da benzinin litre fiyatına büyük zam geldi. 1 yıl önce 7,72 TL olan benzinin litre fiyatı yılbaşında ise 12,29 TL'yi nokta yılbaşından bu yana benzinin litre fiyatına yapılan zam oranı %124 olurken geçtiğimiz yıldan bu yana yapılan zam oranı ise yüzde 256 oldu.
Bugün İstanbul'da motorin litre fiyatı 29,94 TL’den satılmaya devam ediyor.