Motorinin litresi 30 lira mı oluyor? EPGİS son dakika açıklaması geldi

TAKİP ET

Yılbaşından bu yana peş peşe yapılan akaryakıt zamları vatandaşları isyan etme noktasına getirdi. Daha yeni zam yapılan motorinin litre fiyatına 2 lira 60 kuruş daha zam geleceği öne sürüldü. Eğer zam gerçekse bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatı 30 liranın üstüne çıkacak. Fakat zam iddiaları sonrasında EPGİS bir açıklama yaparak haberin doğru olmadığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Brent petrolün varil fiyatının da yaşanan artış ve dolar kurundaki Yükseliş nedeniyle akaryakıt ürünlerine yılbaşından bu yana peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Benzin ve LPG'ye cumartesi günü yapılan zam sonrasında bu gece yarısından itibaren de motorinin litre fiyatına zam geleceği iddia edilmişti. Motorinin litre fiyatına gelecek olan zam sonrasında 30 lirayı açacağı öne sürülmüştü. Zam iddialarıyla ilgili EPGİS son dakika açıklaması yaptı.
 

Benzin ve LPG cumartesi günü zam yapılmıştı

Akaryakıt zamları artık sürücüleri isyan etme noktasına getirirken son olarak cumartesi gecesi benzinin litre fiyatına 2 lira 21 kuruş, LPG fiyatına ise 54 kuruş zam yapılmıştı. Yapılan zamlar sonrasında Benzinin litresi İstanbul'da 28,44 TL, Ankara ve İzmir'de ise 28,57 TL olmuştu.
 

Motorine yeni zam iddiası

Henüz benzin ve motorin zamları gündemden düşmemişken bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2.60 kuruş zam geleceği öne sürüldü. Bu zam geçerli olursa motorinin litre fiyatı 30 liranın üstüne çıkacak.

EPGİS zam iddiasını yalanladı

Geçtiğimiz aylarda zam haberlerini paylaştığı için hakkında soruşturma başlatılan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Soruşturma nedeniyle bundan sonra zam haberlerini paylaşmayacağını duyurmuştu. Ancak bugün gündeme gelen motorine zam iddiaları sonrasında EPGİS sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada bazı Basın Yayın organlarında iddia edildiği gibi motorinin litre fiyatına 2,60 TL zam geleceği konusunda herhangi bir beklenti olmadığı ifade edildi.