MTV'de ilk ödeme için yarın son gün

TAKİP ET

Araç sahipleri dikkat motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi için tanınan süre doluyor. 2023 yılı MTV ilk taksit ödeme dönemi 1 Ocak 2023'te başlamıştı. Ödemeler için 31 Ocak 2023 son gün yarın gün sonuna kadar ödemeleri yetiştirmek gerekiyor.

Reklam
Reklam

Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri 1 Ocak 2023 tarihinde başlamıştı. Her yıl ocak ayında ilk takside ödenen MTV için son gün geldi. Her yıl yıllık olarak taahhüt eden MTV ödemeleri Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksit de ödeniyor. 2023 yılında ilk taksit ödeme süresi yarın sona erecek.

Gün sonuna kadar ödeme yapmak gerekiyor

MTV ilk taksit ödemesi için Borçlu olan kişilerin interaktif Vergi dairesinden ya da vergi dairelerinden gün sonuna kadar ödeme yapmaları gerekiyor. Anlaşmalı bankaların kredi kartları üzerinden de ödeme yapmak mümkün. Vergi ödemeleri PTT şubelerinden, Vergi Dairesi veznelerinden, vergi tahsiline yetkili bankalardan yapılabiliyor.

İkinci taksit Temmuz ayında ödenecek

MTV'de 2. taksit ise Temmuz ayında ödenecek. 1 Temmuz'da başlayacak olan MTV 2 taksit ödemelerinin ay sonuna kadar tamamlanması gerekecek.