Mübariz Mansimov kimdir? Mübariz Mansimov nereli, ne iş yapıyor?

TAKİP ET

Azerbaycanlı işadamı Mübariz Mansimov merak ediliyor. Sedat Peker'in bomba gibi iddiaları sonrasında sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri olan Mübariz Mansimov nereli Birgül kaç yaşında gibi soruların yanıtı araştırılıyor. Peki, Mübariz Mansimov kimdir? Mübariz Mansimov ne iş yapıyor? Mübariz Mansimov nereli?

Reklam
Reklam

Mübariz Mansimov Sedat Peker'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla sonucunda gündemde en çok merak edilen isimlerden biri oldu. Peki, Mübariz Mansimov kimdir? Mübariz Mansimov nereli, kaç yaşında? Mübariz Mansimov ne iş yapıyor?

Mübariz Mansimov kimdir?

Mübariz Mansimov, 22 Mart 1968 tarihinde Azerbaycan'ın Bakü kentinde dünyaya geldi. 9 çocuklu işçi bir ailenin oğlu olan Mübariz Mansimov, 52 yaşındadır ve iş adamıdır. 1998 tarihinde Türkiye'ye yerleşen Mübariz Mansimov 2007 yılında ise ''Gurbanoğlu'' soyadını almıştır. Türk vatandaşlığına geçen Mansimov, 2005-2006 sezonunda sahibi olduğu Hazar Lenkeran Kulübü'nün teknik direktörlüğüne Rasim Kara'yı getirmiş ve Oktay Derelioğlu’nuda transfer ederek büyük sükse yaratmıştır.

Mübariz mansimov ne iş yapıyor?

Mübariz Mansimov gurbanoğlu, Türkiye merkezli Palmali grubun başkanıdır. 2014 yılında Türkiye'nin en zengin 15 insanı arasına giren Mansimov, Gemi filosu ile petrol ve kimyasal madde taşımacılığı yapmaktadır. 2015 yılında ise Forbes dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine giren Mübariz Mansimov, 2011 yılında 42 milyon dolara Bodrum'dan yat limanı Satın almış ve 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina'yı hayata geçirmiştir. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun filosunda 200'den fazla gemi bulunduğu bilinmektedir Ayrıca Gurbanoğlu'nun Pal FM ve Palstation106 Radyolarınnın yanında Palhaber.com isimli haber sitesi de bulunmaktadır.