Muhtar maaşları 4 bin 250 liraya yükseltildi!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret çalışanlarına verilen yeni zam müjdesinin aynısını muhtarlar için de verdi. Müjdeli haberi muhtarlar toplantısında duyuran Erdoğan, muhtar maaşlarını 4 bin 250 liraya yükselttiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

2021 yılı sonunda asgari ücret çalışanları için beklenilen zam müjdesi muhtarlar içinde verildi. Muhtarlar toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'gönlü razı olmadı' diyerek muhtar maaşlarının da asgari ücret seviyesine çekildiğini duyurdu.

Beştepe'deki sergi salonunda düzenlenen 51'inci muhtarlar buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 ilden gelen muhtarlar ile konuştu ve onlara maaşları ile ilgili müjdeli haber paylaştı.



İlk hükümete geldiklerinde muhtar maaşlarının 97 lira olduğundan bahseden Erdoğan, geçtiğimiz yıl itibariyle 3200 lira tutarına çıktığını söyledi. Maaşların asgari ücretin daha aşağısında kalmasına gönüllerinin razı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan değerlendirmeler sonrasında muhtar maaşlarının 4250 lira seviyesine çıkarmaya karar verdiklerini bildirdi.

MUHTARLAR İÇİN ÖZLÜK HAKLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar için düzenlenen özlük hakları kapsamında ise SGK'ya ödenen primlerinin devlet tarafından ödenmesi ile birlikte silah ruhsatı harç muafiyeti ile ilgili de iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, maaşlarına yapılan iyileştirmelerle de önemli bir adımı daha tamamladıklarını söyledi.

 

2022 muhtar maaşları muhtar maaşı ne kadar cumhurbaşkanı erdoğan asgari ücret